Conform unor articole apărute în presa franceză, SUV-ul Dacia va costa mai puţin de 15.000 de euro, un preţ care concurează toate modelele din clasa în care se încadrează.

Reacţiile presei franceze după publicarea primelor detalii oficiale sunt deosebit de entuziaste, mai ales datorită preţului mic.

Tot ca element de noutate, Renault a prezentat primul clip video cu Dacia Duster, după ce, ieri, a publicat primele imagini şi detalii oficiale.

 

Dacia Duster va fi lansată în primăvara anului 2010 în Europa, în Turcia şi în Maghreb (Algeria şi Maroc). Modelul va completa gama Dacia, aflată în expansiune pe majoritatea acestor pieţe. Pe lângă cele trei vehicule de persoane pe care le comercializează în prezent – Sandero (cu versiunea Stepway), Logan şi Logan MCV, Dacia s-a instalat deja şi în segmentul vehiculelor utilitare cu modelele Logan VAN şi Logan Pick-Up.

SUV-ul va avea trei tipuri de motorizări, cu 85 până la 110 CP şi va cântări 1.180 kg în versiunea 4×2 şi 1.280 kg în versiunea 4×4.

Cum s-au redus costurile

Comentând specificaţiile tehnice ale SUV-ului românesc, presa franceză de specialitate arată că sistemul de transmisie este moştenit de la Nissan Qashqai şi de la Renault Koleos, dar într-o configuraţie simplificată, pentru a reduce costurile.

Francezii sunt de părere că în momentul în care Duster va începe să circule pe şosele, va reprezenta o ameninţare în special pentru modelul Koleos de la Renault, care, în România de exemplu, are un preţ de pornire de aproximativ 18.000 de euro. Qashqai, SUV-ul de la Nissan, pleacă de la un preţ fără TVA de aproape 16.000 de euro.