Renault a anunţat astăzi că începând cu anul 2011 va produce Dacia Duster şi în Rusia, piesele provenind însă de la fabrica de la Mioveni.

De asemenea, pentru piaţa rusească Duster va fi „cosmetizat” în funcţie de gusturile şi cerinţele consumatorului rus, se arată în comunicatul Renault, care va fi prezent la Salonul Auto de la Moscova din această lună cu noul model Renault Latitude.

„Versiunea rusească a Duster, incluzând design-ul interior, echipamentele şi motorizările, vor fi realizate special pentru Rusia, în concordanţă cu gusturile şi cerinţele clienţilor ruşi”, se arată în comunicat.

Producţia modelului Duster bazată pe CKD-uri (complete knock down) va începe în uzinele din Rusia la finalul anului 2011.

Ca şi modelele Sandero, Duster va fi comercializat pe piaţa rusească sub brandul Renault.

Piaţa auto din Rusia este una strategică pentru cei de la Renault, care îşi propun ca până în 2015 să deţină o cotă de 40%. Renault deţine uzina Avtoframos în apropiere de Moscova, unde produce modelele Logan şi Sandero. În 2010, capacitatea fabricii a fost dublată la 160.000 de maşini anual.