Parteneriat cu DRUID: Dacia inovează pe piața auto europeană cu un asistent virtual inteligent

Constructorul auto român Dacia se pregătește să revoluționeze piața auto europeană prin introducerea unui sistem de ultimă generație.

Într-o industrie unde puține fabrici se pot lăuda cu astfel de inovații, Dacia a anunțat la mijlocul acestei luni încheierea unui parteneriat strategic cu compania românească DRUID, specializată în dezvoltarea inteligenței artificiale.

Colaborarea dintre Dacia și DRUID va permite implementarea unui asistent virtual inteligent, menit să îmbunătățească semnificativ experiența clienților.

Această tehnologie de vârf include o platformă web pentru definirea și configurarea asistentului, fiind dotată cu un modul proprietar de înțelegere a limbajului natural. Acesta este capabil să recunoască intențiile și entitățile utilizatorului, oferind astfel un nivel avansat de interacțiune.

Pe lângă aceste funcționalități, sistemul va oferi și instrumente pentru crearea, editarea și instruirea răspunsurilor asistentului, asigurând astfel o personalizare și eficiență sporită.

Dacia Sandero
Modelul Sandero Stepway / SURSA FOTO: Facebook, Dacia

Cu acest nou asistent virtual, Dacia își propune să seteze noi standarde în industria auto și să ofere clienților săi o experiență digitală superioară.

„Suntem extrem de mândri să colaborăm cu Dacia România și cu Grupul Renault.

Acest proiect nu evidențiază doar capacitățile noastre tehnologice, ci și dedicarea noastră de a îmbunătăți experiențele clienților prin soluții bazate pe inteligență artificială”, a afirmat CEO-ul companiei DRUID, Liviu Drăgan.

Asistentul virtual va furniza eficient informațiile relevante într-un limbaj natural

Parteneriatul dintre Dacia România și compania DRUID marchează un moment semnificativ în digitalizarea rețelei de dealeri Dacia, subliniind angajamentul constructorului auto de a oferi servicii de vârf prin tehnologie inovatoare.

Proiectul central al acestei colaborări este un asistent virtual AI, conceput pentru a înțelege și a răspunde la întrebările utilizatorilor cu o precizie similară celei umane.

Asistentul virtual poate converti propoziții din diverse documente (Word, PDF, Excel etc.) în interogări prietenoase pentru sisteme, recuperând și furnizând eficient informațiile relevante într-un limbaj natural, explică reprezentanţii DRUID.

Viorel Asaftei, director de vânzări și rețea pentru Europa de Sud-Est la Dacia, a subliniat că implementarea asistentului virtual AI Druid reflectă angajamentul Dacia față de inovație și satisfacția clienților.

„Prin integrarea acestei tehnologii avansate, ne asigurăm că rețeaua noastră de dealeri rămâne în fruntea transformării digitale, oferind servicii de neegalat clienților noștri”, a declarat Asaftei.