Daniel Filip preia responsabilitățile deținute anterior de Ionuț Gheorghe, care va ocupa funcția de director comercial Dacia în cadrul Direcției de Strategie de Marketing și Vânzări a Groupe Renault de la Paris.

Daniel Filip lucrează în cadrul Groupe Renault România din anul 2004. În acest interval, el a acumulat o vastă experiență într-o gamă largă de domenii asociate activității comerciale, de la șef de produs până la managementul rețelei comerciale Dacia din România și conducerea Direcției Client.

„O parte însemnată a parcursului meu profesional de până acum s-a derulat în domeniul marketingului. Îmi doresc ca în noua mea responsabilitate să contribui la consolidarea traiectoriei de succes a mărcilor Dacia și Renault pe piața din România”, a declarat Daniel Filip.

Daniel Filip are 39 de ani și a absolvit cursurile Universității de Nord din Baia Mare. A îndeplinit, pe rând, funcțiile de specialist în vânzări, manager de zonă, și brand manager Dacia. În 2014 a fost numit Manager vânzări Rețea Dacia iar la începutul anului 2017 a preluat conducerea Direcției Client din cadrul Renault Commercial Roumanie. De la 1 mai va ocupa funcția de Director de Marketing pentru mărcile Dacia și Renault în România.

Ionuț Gheorghe (41 de ani) a absolvit Academia de Studii Economice București și are un master în Comunicare și Relații Publice (SNSPA – David Ogilvy). A debutat în industria auto la importatorul AutoItalia în România ca Group Marketing – Communication&PR Manager. În 2006 și-a început activitatea în cadrul Renault Commercial Roumanie. El a ocupat, pe rând, funcțiile de brand manager Nissan, respectiv de brand director Nissan. Din 2012 a preluat responsabilitățile de marketing pentru segmentul crossover al mărcii Infiniti pentru perimetrul Europa, Africa și Orientul Mijlociu. De la 1 aprilie 2014 a ocupat funcția de director de marketing Dacia și Renault în România. Începând cu data de 1 mai 2018 va fi Director Comercial Dacia în cadrul Direcției de Strategie de Marketing și Vânzări a Groupe Renault de la Paris.

La finalul lui aprilie Yves Caracatzanis, directorul general al Automobile Dacia și al Groupe Renault România și-a încheiat mandatul. De la 1 mai postul acestuia va fi preluat de Antoine Doucerain, care are o vechime de 25 de ani în cadrul grupului Renault.