Câteva noi imagini cu ceea ce oficialii constructorului numesc „noul Duster” au apărut pe internet. Printre acestea și una în care se observă elementul lipsă de până acum: interiorul. Fără a fi o surpriză majoră, acesta este, așa cum era de așteptat, mai ergonomic și mai modern. De altfel, așa cum Capital anunța încă din luna august, acest face-lift va prelua multe dintre detaliile tehnice și de design interior ale modelelor Logan și Sandero, inclusiv lăudatul sistem MediaNav, limitatorul și regulatorul de viteză sau asistența la parcarea cu spatele.
Din nefericire, poziționarea ecranului tactil a rămas, ca și în cazul modelelor Logan și Sandero, mult prea jos, fapt ce obligă șoferul să își mute privirea de pe șosea către MediaNav pentru a putea vedea traseul presetat sau comenzile audio. O noutate demnă de luat în seamă este și amplasarea comenzilor pentru geamurile electrice pe cotiera portierei șoferului, așa cumse întâmplț în cazul tuturor mașinilor existente pe piață. Mai puțin la modelele Dacia. Deși cunoșteau această solicitare a clienților încă din 2006, oficialii Dacia s-au mulțumit să explice că o recofigurare a acestor comenzi însemna costuri suplimentare. Se pare însă că, acum, odată cu acest face-lift, rațiunea a învins costurile.
O noutate extrem de importantă ar putea fi înglobarea în gama de propulsoare a unui motor turbo. Deși nu este încă oficial confirmat, motorul 1.2 TCe de 120 CP are mari șanse să se găsească din această toamnă în lista de echipamente a modelului Dacia Duster. Mai multe detalii vom afla însă pe 10 septembrie când Dacia Duster face-lift va avea premiera mondială la Frankfurt otor Show 2013.