În România este nevoie de taxarea bogaţilor şi a companiilor cu profituri record, subliniază unul dintre liderii coaliţiei de guvernare şi viitor prim-ministru după rotaţia guvernamentală din luna mai, Marcel Ciolacu.

Taxarea bogăției și a companiilor cu profituri-record, subiect de interes la nivel mondial, dar şi în România

Liderul PSD a subliniat faptul că aceste subiecte sunt intens discutate în aceste zile şi la Forumul Economic Mondial de la Davos, acolo unde liderii lumii sunt preocupaţi de taxarea companiilor ce au profitat enorm de mult de pe urma pandemiei de coronavirus şi a războiului declanşat de Vladimir Putin în Ucraina.

„Taxarea bogăției și a companiilor cu profituri-record în urma pandemiei și a războiului din Ucraina este o preocupare a tuturor liderilor lumii, dezbătută în aceste zile la Forumul Mondial de la Davos.

Asta arată că PSD a acționat corect când a impus în Coaliție taxa de solidaritate în energie și că este cât se poate de legitimă dezbaterea despre impozitarea marilor averi și a profiturilor exagerate”, a scris Marcel Ciolacu într-un mesaj postat joi, 19 ianuarie, pe pagina sa de Facebook.

Marcel Ciolacu anunţă negocieri cu mediul de afaceri din România, pentru a se ajunge la o soluţie fezabilă

Preşedintele Partidului Social Democrat a mai afirmat că România are cu adevărat nevoie de această taxă de solidaritate, pentru că s-au înregistrat „profituri cu adevărat nesimțite” în timpul crizelor care s-au abătut în ultimii doi ani.

Cu banii încasaţi din această taxă, statul român va putea sprjini milioane de români care sunt acum într-o situaţie dificilă, dar şi companiile româneşti, mai ales IMM-urile.

„Cred cu tărie că în România este nevoie de o taxă de solidaritate pentru tot ceea ce înseamnă averi acumulate pe fondul crizelor din ultimii doi ani, prin profituri cu adevărat nesimțite.

Astfel, statul va aduna resursele necesare pentru a ajuta atât milioanele de români care se confruntă cu criza costului vieții, cât și companiile românești, în special IMM-urile.

Voi propune mediului de afaceri din România să discutăm cu franchețe despre acest subiect în următoarele luni pentru a ajunge la o soluție fezabilă, care să producă atât mai multă solidaritate socială, cât și mai multă justețe economică!”, a mai precizat Marcel Ciolacu în mesajul său.