Fostul consilier județean din partea PNL Brașov, Adrian Maxim, cel care a coordonat echipa care a creat primul computer „made in România”, a murit.

„O veste cum nu dorim niciodată să primim a îndoliat organizația PNL Brașov. Colegul nostru, Adrian Maxim, ne-a părăsit astăzi de dimineață și a plecat spre lumea celor drepți.

Ne exprimăm regretul și tristețea, dar ne vom aduce aminte mereu cu plăcere de Adrian, cel ce a știut să fie apropiat de colegii săi, vesel, spiritual și cu inițiativă. Dumnezeu să-l ierte!”, transmite PNL Brașov, pe pagina de Facebook a partidului.

UMDR a pierdut un om important

Este vorba despre Attila Béla, care a fost preşedintele organizaţiei UDMR Mureș și a ocupat în cinci legislaturi funcția de deputat în Parlamentul României. Acesta s-a stins din viață la vârsta de 73 de ani.

„Cu mare regret vă înştiinţez că azi ne-a părăsit domnul dr. Kelemen Atilla-Béla, preşedinte de onoare şi membru fondator al Asociaţiei Chinologice Mureş. Ne vei lipsi, Ata”, anunţat preşedintele Asociaţiei Chinologice a Judeţului Mureş, Lokodi Csaba-Zsolt pe Facebook.

Attila Béla Ladislau Kelemen, în vârstă de 73 de ani, a avut cinci mandate de deputat în Parlamentul României, până în anul 2016. În perioada 1996-2004 a fost liderul grupului UDMR din Camera Deputaţilor. A fost preşedinte şi vicepreşedinte al Comisiei de Agricultură din Camera Deputaţilor. În 2007, imediat după aderarea României la Uniunea Europeană, a fost europarlamentar.

Attila Kelemen era arbitru internaţional în cadrul Federaţiei Chinologice Internaţionale. A fost vicepreşedinte în Colegiul Medicilor Veterinari din România, vicepreşedinte al Federaţiei Ecvestre Române şi membru în JokeyClub România.

Profesia de bază a politicianului maghiar era de medic veterinar. Acesta a făcut parte din grupurile parlamentare de prietenie cu Republica Peru și Republica Indonezia. Acest lucru se întâmpla în legislatura din 1996-2000.

În anul 2004, Attila Béla a candidat din partea UDMR la funcția de primar al municipiului Târgu Mureș, ocazie cu care a obținut 40,34% din voturile exprimate de electorat, față procentul de 56,53% obținut de Dorin Florea, care a fost ales primar din primul tur de scrutin.