Șoc total pe scena politică autohtonă. Ar fi mutarea care ar detona nucleara în toată România. În direct pe B1TV, la emisiunea lui Silviu Mănăstire, sociologul Marius Pileanu a făcut previziuni bombă. Acesta a spus că s-ar putea reface USL-ul.

Ar fi un plan dinamită al celor de la PSD și PNL pentru a bloca ascensiunea celor de la USR. La alegerile europarlamentare de pe data de 26 mai PNL a câștigat scrutinul cu peste 26%, în timp ce PSD s-a clasat pe locul secund cu peste 22%. USR s-a clasat pe trei, la mai puțin de un procent în spatele social democraților.

Uniunea Social Liberală (USL) s-a format în 2010 între Alianța de Centru Dreapta formată din Partidul Național Liberal și Partidul Conservator și Partidul Social Democrat. USL s-a format pentru a se poziționa în Opoziție față de fostul președinte, Traian Băsescu. USL a fost fondată de Victor Ponta, Crin Antonescu și Daniel Constantin, liderii celor trei partide.

USL a câștigat alegerile locale și parlamentare din 2012, dar în 2014 s-a rupt și PNL a fuzionat cu PDL. Alianța Creștin Liberală (ACL) l-a propus pe Klaus Iohannis la prezindețiale, iar acesta a câștigat lejer alegerile în 2014 după ce l-a zdrobit pe Victor Ponta.