Este victoria momentului pentru Ucraina! Armata ucraineană a anunţat că a distrus mai multe poziţii şi arme ale trupelor ruse de pe Insula Şerpilor din Marea Neagră.

Insula Şerpilor este ocupată de Marina Rusă încă de la începutul războiului, iar operaţiunea forţelor ucrainene împotriva inamicului continuă, anunţă armata ucraineană.

Sergii Bratciuk, purtătorul de cuvânt al administraţiei militare regionale Odesa, a transmis pe Telegram: ”Veşti bune… armata noastră a lovit un alt sistem de rachete de tip Pantsir”.

Pantsirul este o armă de apărare aeriană pe care ruşii au trimis-o pe Insula Şerpilor, susține CNN.

Armata ucraineană a lovit cu putere pe Insula Șerpilor

”Există confirmarea din partea armatei cu privire la înfrângerea ţintelor militare ale garnizoanei ruse temporare”, a spus Bratciuk.

”Vorbim de două complexe de rachete şi tunuri antiaeriene, de o staţie radar, mai multe unităţi de vehicule şi mai mulţi militari”, a adăugat el.

Miercuri, direcţia de informaţii a Ministerului Apărării din Ucraina a precizat că ”operaţiunea va continua până la eliberarea totală a Insulei Şerpilor”.

Comandamentul operaţional sudic al armatei a anunţat marţi că a lansat ”atacuri direcţionate prin folosirea diferitelor forţe” pe insulă.

Rusia a suferit pierderi semnificative

Armata Ucrainei a anunțat marți că a lansat atacuri aeriene asupra Insulei Şerpilor, provocând „pierderi semnificative” forţelor invadatoare. Într-o postare de pe rețelele sociale, comandamentul operaţional sudic al armatei ucrainene a spus că soldații săi au lansat „atacuri direcţionate prin folosirea diferitelor forţe” pe Insula Șerpilor.

„Operaţiunea militară continuă şi necesită tăcere informaţională până la încheierea ei”, a explicat acesta. Pe cealaltă parte, Rusia a anunțat marți că a respins o încercare a forţelor ucrainene de a recuceri Insula Șerpilor.

Deși luptele continuă pe Insulei Şerpilor, situată la doar 45 de km distanță de țărmul României, ministrul Apărării Naționale a precizat că românii care doresc să plece la mare în această vară o pot face liniștiți. Vasile Dîncu a spus că nu există niciun pericol pe litoralul românesc.

„Există o îngrijorare pentru noi pentru că se află un conflict la o distanță de 50 de kilometri de granițele României, pentru că Insula Șerpilor este ocupată de dispozitive de la care, din când în când, simțim și un bruiaj care ajunge pe teritoriul nostru, dar, dincolo de aceste tipuri de amenințări, nu există o amenințare directă în legătură cu populația din acele zone.

Am fost întrebat a un post de televiziune, despre faptul că oamenii merg în concediu pe litoralul Mării Negre și dacă există vreun pericol din acest punct de vedere. Putem să spunem că nu există un pericol, iar oamenii pot să meargă liniștiți”, a spus marți ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu.