În cadrul aceleiași întâlniri, sindicaliștii au decis să solicite Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) să întreprindă demersuri pentru concilierea conflictului de muncă şi au trimis o notificare către Consiliul de Administraţie al TVR şi a preşedintelui-director general, Doina Grădea, pentru că să fie numită o nouă echipa de negociere a Contractului Colectiv de Muncă.
Legat de ultimul raport al Curții de Conturi, în care se pomenește de „jaful privind cheltuirea banilor publici”, șefii MediaSind au hotărât să sesizeze Direcţia Naţională Anticorupţie în legătură cu toate faptele consemnate de inspectorii Curții cu privire la care există suspiciuni de corupție.
„Delegaţii au invocat suspiciunea că SPUSTv a obţinut prin fraudă, pe baza unor declaraţii mincinoase şi a unor manevre ilegale, o sentinţă judecătorească de reprezentativitate la nivel de unitate pentru a bloca, astfel, negocierile cu membrii Federaţiei FAIR-MediaSind din TVR. În aceste condiţii, reprezentanţii MediaSind TVR au depus apel la sentinţa SPUSTv şi vor solicită organelor de cercetare penală să verifice modul în care administraţia împreună cu sindicatul de casă au transferat, în 3 zile, peste 230 de angajaţi în această organizaţie”, se arată în comunicat.
Potrivit surselor AGERPRES, negocierile pentru încheierea unui nou Contract Colectiv de Muncă între sindicat și reprezentanții TVR au început pe dată de 27 noiembrie. Negocierea a fost blocată de reprezentanții conducerii TVR, motivele fiind considerate de către reprezentanții MediaSind drept unele puerile.
„Având în vedere aceste motive, care nu au niciun fundament legal ci trădează, practic, o rea voinţă din partea reprezentanţilor Preşedintelui-director general al SRTV, reprezentanţii părţii sindicale au explicat foarte clar implicaţiile grave pe care le-ar avea pentru toţi salariaţii instituţiei nesemnarea acestui document până la dată de 31 decembrie 2019. CCM nu poate aştepta aprobarea bugetului, care ar putea dura câteva luni. La aceste argumente, reprezentanţii TVR au ridicat din umeri, refuzând să explice cum au negociat actualul CCM precum şi alte contracte, în lipsa unui buget aprobat de Parlament”, arată sindicaliştii.