Primarul Sectorului 6, Cristian Ciucu anunță că a desființat Direcția Generală de Administrare a Fondului Locativ (DAFL) din sector. Într-o postare pe Facebook acesta declară că instituția este inutilă, având în vedere că administra doar 300 de chiriași.

Edilul continua postarea prezentând contractele DAFL pe 2020 și plățile efectuate. Primarul scrie că în 2020, DAFL a încheiat contracte pentru mentenanță IT, întreținere site și pagină de Facebook, dar a și achiziționat aparate de aer condiționat, toate în valoare de 325.604 lei.

De asemenea, conform sursei citate, DAFL a mai încheiat contracte de deszăpezire și înlocuire pavaje platforme blocuri de 501.466 lei.

Nu în ultimul rând, au fost încheiate contracte pentru furnizarea de birotică și papetărie pentru care s-a plătit suma de 157.970 lei, dar și contract pentru furnizarea de tonere și consultanță GDPR de 111.553.

Primarul punctează faptul că toate plățile au fost efectuate către o singură firmă pentru fiecare contract în parte.

Ciprian Ciucu: Contracte inutile și superscumpe

„Am desființat DAFL, o instituție inutilă a Primăriei Sectorului 6, care administra locuințele a doar 300 de chiriași si care avea cca. 50 de angajați.

Chiriașii și locuitorii cartierului ANL Brâncuși se plângeau de costuri prea mari ba pentru una, ba pentru alta. Aici aveți explicația. Unii au făcut mare tărăboi pe Facebook și în ședința Consiliului Local. Aveau și de ce …

Ca să ai loc să construiești, ai nevoie întâi să faci loc, să creezi spațiu, inclusiv bugetar. Acesta a fost doar începutul, nu voi mai desființa instituții, dar le voi reforma pe toate, voi continua să demufez contractele inutile și superscumpe. Nu ar fi rău dacă acest proces ar începe și la Primăria Capitalei. Nu are rost să mai băgăm sute de milioane in zeci, spre o sută instituții nereformate, parazitate și căpușate.
Cum spuneam, eliminăm risipa și corupția”, scrie Ciprian Ciucu în postarea sa de pe Facebook.