Cutremur în România! Oamenii au fost zguduiți în următoarele orașe

Cutremurul a avut loc la o adâncime de 77 de kilometri, conform informațiilor oferite de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Trebuie menționat că acesta s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 82 km est de Braşov, 90 km sud de Bacău,104 km nord-est de Ploieşti, 115 km vest de Galaţi, 118 km nord-vest de Brăila şi 155 km nord de Bucureşti.

De asemenea, în România au avut loc de la începutul anului 78 de cutremure cu magnitudini cuprinse între 2 şi 4,2 pe scara Richter, cele mai multe în zona seismică Vrancea.

Dintre acestea, cel mai puternic seism s-a produs anul trecut în data de 31 ianuarie, în judeţul Vrancea, la o adâncime de 121 de kilometri, şi a avut o magnitudine de 5,2 pe Richter. Cutremurul a fost resimţit şi la Bucureşti.

A avut loc un alt seism

Reamintim că un alt seism a avut loc în data de 28 martie. Acesta a avut magnitudinea 3,3 pe Richter și a fost înregistrat în zona seismică Vrancea, judeţul Vrancea, potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Seismul a avut loc la o adâncime de 82 de kilometri în apropierea următoarelor oraşe:

  • 86 km est de Braşov,
  • 88 km sud de Bacău,
  • 107 km nord-est de Ploieşti,
  • 111 km vest de Galaţi,
  • 115 km nord-vest de Brăila,
  • 157 km nord de Bucureşti.

Pe parcursul acestei zilei au mai avut loc două cutremure în zona seismică Vrancea, dar de magnitudini mai slabe, unul în judeţul Vrancea, de 2,3, iar celălalt în judeţul Buzău, de 2,7 pe Richter, potrivit site-ului INFP. De la începutul lunii martie, în România au avut loc 26 de cutremure cu magnitudini cuprinse între 2 şi 4,1 pe scara Richter, scrie Agerpres.