România este lovită crunt de pandemia de coronavirus. Suntem în stare de urgență până pe data de 15 mai din cauza COVID-19, dar autoritățile vor o mică relaxare. Guvernul a dat o lege pentru starea de alertă pe care a înaintat-o Parlamentului. Senatul a votat-o cu scandal și cu mai multe amendamente.

Pică legea stării de alertă?

Astăzi, aceasta va fi votată și la Camera Deputaților. Liderul ProRomânia, Victor Ponta, anunță însă cutremurul. Nu va vota această lege care este în pericol de a pica. Totul este pe muchie de cuțit. Legea este în pericol de a primi vot negativ.

Ponta spune pe o rețea de socializare că votează împotriva legii pentru că ar fi neclară, nedemocratică, dar și cu multe prevederi greșite.

„Eu NU votez azi Legea Guvernului prvind Starea de Alerta – prin votul meu de azi vreau sa ii reprezint pe OAMENII LIBERI – cei care au inteles pericolul Covid 19, sunt responsabili si precauti, dar nu au nevoie de un paznic sau un politist care sa stea langa ei – ci de un Stat care sa ii sprijine in #Repornirea Romaniei

Proiectul ( chiar si dupa modificarile din Senat ) – este o lege neclara , nedemocratica, plina de prevederi dubioase sau aberante , neclaritati , fara nicio masura clara de sprijin economic si social pentru persoanele vulnerabile – este doar o lege prin care dam puteri absolute , incontrolabile si netransparente , unui Guvern care a dovedit deja ca este incompetent, abuziv si interesat doar de afaceri si binele unor lideri PNL !

Accept democratic faptul ca majoritatea PNL – PSD – USR – UDMR- PMP va vota aceasta lege ( cum au votat si investirea Guvernului “Orban2” sau prelungirea Starii de Urgenta) / dar cred ca Romania avea nevoie de altceva in acest moment !

O lege care afecteaza viata tuturor dar trebuie votata in 24 de ore ( doar pentru ca asa a cerut Presedintele Iohannis) va fi, inevitabil o lege proasta, impotriva intereselor romanilor , doar pe placul celor care exercita puterea guvernamentala !

Eu sunt ProRomania – si tin doar cu Romania !”, a scris Ponta pe o rețea de socializare.