Șoc total în PSD. Intenția celor de la ALDE de a părăsi guvernarea a produs o adevărată revoluție printer social democrați. Liderii din teritoriu au dat semnalul. Și PSD trebuie să intre în Opoziție. O spune șeful PSD, Vaslui, Dumitru Buzatu.

Social-democratul consideră că PSD nu trebuie să meargă pe varianta Guvernului minoritar. „În cazul ruperii unei alianțe majoritare, nu e numaidecât de preferat un Guvern minoritar, ci dimpotrivă, aceia care rup alianța, împreună cu alte forțe politice capabile, să preia Executivul respectiv și evident, vom vedea cum va funcționa (…). Dacă vrem să arătăm a cui este responsabilitatea ruperii acestei alianțe, a cui este responsabilitatea neimplementării până la capăt a programului, nu trebuie să mergem pe varianta Guvernului minoritar”, a declarat Dumitru Buzatu, miercuri, la RFI.

Buzatu nici nu vrea să audă de o continuare a guvernării fără ALDE. „Este părerea mea personală, dar din discuțiile pe care le-am avut cu diverși colegi, această părere personală este generalizată”, a explicat Buzatu.

Cu toate acestea, liderul PSD Vaslui consideră că ALDE nu va ieși de la guvernare.