Lupta politică din Sectorul 1 al Capitalei nu pare să se încheie prea curând.

DNA a deschis un nou dosar penal! Vizat, fostul primar Daniel Tudorache

Actualul primar, Clotilde Armand (USR PLUS) anunţă că fostul primar, Daniel Tudorache (PSD), este vizat de un nou dosar deschis de către procurorii DNA. Aceştia anchetează activitatea fostului edil şi al administraţiei PSD din Sectorul 1 de la acel moment, fiind vizate contracte de publicitate cu anumite televiziuni de ştiri şi site-uri apropiate de PSD.

“Procurorii DNA au deschis un nou dosar penal legat de activitatea fostului primar al Sectorului 1 și a administrației PSD. Este vorba despre modul în care o companie înființată de fostul primar & angajații primărie au încheiat, printre altele, contracte de sute de mii de euro cu principalele televiziuni de știri și cu mai multe site-uri apropiate de PSD pentru a face publicitate unei machete de spital.

Urmărirea penală pentru: trafic de influență, abuz în serviciu, fals și constituire de grup infracțional organizat”, a scris Clotilde Armand, sâmbătă, pe pagina sa de socializare.

“De asta sunt unii pesediști atât de disperați și vor să ne demită”

Primarul Sectorului 1 afirmă că acesta este motivul pentru care anumiţi sociali democraţi sunt “atât de disperați și vor să ne demită”: pentru că banii românilor nu mai curg înspre “televiziunile și firmele lor de casă”.

Clotilde Armand promite că nu va renunţa la luptă şi va merge înainte, “până la capăt”.

“De asta sunt unii pesediști atât de disperați și vor să ne demită. Pentru că nu mai curg banii cetățenilor către televiziunile și firmele lor de casă. Nu-i nimic. Nu ne lăsăm. Mergem tot înainte. Până la capăt”, mai scrie edilul pe pagina sa de Facebook.

Ce conţinea reclama incriminată?

În august 2020, CNA a interzis reclama „Spitalul de Urgenţă”, ce a avut peste 500 de difuzări într-o lună de zile la principalele televiziuni de ştiri.

Reclama respectivă nu informa corect şi inducea în eroare privitorul. În realitate, spitalul respectiv nu exista, ci era prezentată doar macheta acestuia. Era un spital la stadiul de proiect, iar spotul inducea privitorilor ideea că spitalul este deja funcţional, potrivit argumentelor CNA.

“Este o minciună şi o campanie electorală pe faţă. Toate televiziunile se fac vinovate că au difuzat aşa ceva”, spunea atunci Dorin Rusu, membru CNA, potrivit paginademedia.ro.

Sursa foto: INQUAM Photos, Octav Ganea