Procuratura din Palermo (Sicilia) a confirmat vineri ancheta pentru sechestrare de persoane împotriva ministrului italian de interne, Matteo Salvini, care a refuzat timp de zece zile să le permită la peste o sută de migranţi să debarce în Italia, relatează AFP.

Procuratura i-a adus la cunoştinţă această decizie lui Matteo Salvini, liderul extremei drepte italiene, printr-o scrisoare pe care a deschis-o şi a citit-o într-un mesaj video difuzat în direct pe pagina sa de Facebook.

La 25 august, un procuror din Agrigento a deschis o anchetă pentru sechestrare de persoane, arestări ilegale şi abuz de putere împotriva ministrului şi a şefului său de cabinet.

Procedura împotriva lui Matteo Salvini a fost transferată unei instanţe din Palermo abilitate să inculpe membri ai executivului, care a confirmat astfel primele două capete de acuzare.

„Un organ de stat anchetează asupra altui organ de stat. Cu mica diferenţă că acest organ de stat a fost ales de voi”, a declarat Matteo Salvini în mesajul său video referindu-se la propria persoană.

„Voi i-aţi cerut acestui ministru să controleze graniţele, să controleze porturile, să limiteze debarcările, să limiteze trecerile imigranţilor ilegali. Voi mi-aţi cerut asta şi vă consider prietenii, susţinătorii şi complicii mei”, a adăugat el, după care a atârnat scrisoarea pe peretele cabinetului său din minister, ca pe „o medalie”.

„Nu mă voi abate niciun milimetru atât timp cât italieni îmi cer asta. Iar dacă mâine ar urma să vină un alt vas încărcat cu migranţi, aceştia nu vor debarca”, a adăugat ministrul de interne, citat de AFP.AGERPRES


Te-ar putea interesa și: