Rovana Plumb și Eugen Teodorovici s-au întâlnit joi la sediul Ministerului Transporturilor, cu reprezentanţii celor mai importante companii de construcţii ce activează în domeniul infrastructurii rutiere.

„Avem alocate sume unde avem întârzieri. Avem o schimbare de management.  Noi am fost nevoiți să recuperăm ce nu a fost făcut în 2016. Când am făcut acele promisiuni am crezut în capacitatea noastră de a face acele promisiuni”, a spus vineri Viorica Dăncilă.

Întrebată dacă își dă demisia în cazul în care nu sunt realizate autostrăzile promise Viorica Dăncilă a răspuns:

„Trebuie să vedem: dacă sunt cauze obiective, dacă nu se îndeplinesc anumite promisiuni.  Știți foarte bine că au fost cazuri obiective unde am întâmpinat probleme. Eu trebuie să fac o discuție cu cei din Guvern”, a conchis premierul, potrivit SPS.

Declarația premierului Viorica Dăncilă vine după ce ministrul interimar al transporturilor, Rovana Plumb, susținea că pentru anul 2019 vor fi finalizate mai multe autostrăzi:

„Deci, pentru 2019 am prognozat următoarele autostrăzi care pot fi finalizate ca şi tronsoane: Lugoj-Deva, loturile 3 şi 4 – 43 de km, o secţiune de încă 4 kilometri, Autostrada Sebeş – Turda, loturile 1 şi 2 – 41 km, Ogra – Câmpia Turzii, între Iernut şi Cheţani – 17,9 km, un alt lot între Cheţani şi Câmpia Turzii, de 15,69 de km, Suplacu de Barcău – Biharia – Borş, care-i componentă a Autostrăzii Transilvania – 5,35 km”, a spus Rovana Plumb.

La mai puțin de o săptămână de când declara cu subiect și predicat că va inaugura 180 de km de autostradă anul acesta în România, ministrul interimar al transporturilor, Rovana Plumb, a anunțat joi seară că ”doar” 122 de km de autostradă vor mai fi inaugurați. Și nici aceia nu sunt siguri.

„Toate acele estimări pe care le-am făcut şi care conduc la suma de 180 de kilometri pentru anul acesta vreau să fac precizarea că sunt o estimare. Nu a fost o promisiune şi nu este o promisiune, este o estimare pe baza datelor pe care le avem de la CNAIR. Astăzi trebuia să avem o întâlnire cu constructorii, dar am amânat-o pentru joi, pentru a fi în faţa dvs. Important este că nu vom sta aşa şi nu vom urmări lucrările din birou. Din punctul meu de vedere, întâlnirea cu constructorii, care este o repetiţie pentru mine – am mai avut una în trecut, cred că în cursul lunii septembrie – îi chemăm din nou, dar de data aceasta nu vor veni numai constructorii de la autostrăzi, vor veni şi cei aferenţi drumurilor naţionale, cât şi diriginţii de şantier exact pentru tronsoanele pentru care s-a făcut o estimare de finalizare în anul 2019”, a spus Rovana Plumb.