În urma negocierilor din coaliţia de guvernare, vicepreşedintele ALDE Varujan Vosganian a declarat vineri că formaţiunea sa a propus PSD să reducă numărul de ministere din Guvern până la 19, dintre care 10 ministere să revină PSD, 4 ministere ALDE și 4 ministere pentru Pro România, care s-ar alătura astfel coaliţiei de guvernare.

„Am propus PSD ca din cei 19 miniştri, patru să aparţină ALDE şi patru să aparţină Pro România, fireşte unul dintre cei patru având şi rangul de vicepremier pentru fiecare dintre cele două partide. În acelaşi timp am făcut şi o clasificare a ministerelor. Dintre Ministerul Transporturilor şi cel al Dezvoltării, PSD ar trebui să renunţe la unul. La fel între Educaţie şi Sănătate, PSD va trebui să renunţa la un minister”, a declarat Varujan Vosganian.

ALDE doreşte un răspuns din partea social-democraţilor până săptămâna viitoare. Vosganian a precizat că săptămâna viitoare este ”crucială” în ceea ce priveşte rămânerea ALDE la guvernare şi colaborarea cu Pro România.