Tonel Pop, avocatul familiei Luizei Melencu, a povestit ce s-a întâmplat la reconstituirea uciderii fetei de 19 ani. Acesta a dezvăluit că la un moment dat Gheorghe Dincă s-a adresat unui polițist cu „bre” și i-a cerut ajutorul pentru a băga manechinul ce o întruchipa pe Luiza în sac. Acesta a sărit imediat să-l ajute. Uluit, avocatul i-a atras atenția procurorului că polițistul nu are ce să caute în această ecuație. În acel moment, magistratul l-a dat afară pe polițist, după ce a realizat penibilul situației. Totul a fost filmat.

Tonel Pop a spus că inițial s-a gândit că oamenii legii i-au permis polițistului să intervină pentru că au descoperit că acesta ar fi implicat în caz și vor să afle detalii suplimentare. Când a aflat că nu este vorba de așa ceva a rămas înmărmurit.

Invitat la România Tv, celebrul avocat Lucian Bolcaș a concluzionat că el consideră că reconstituirea a fost o acțiune foarte bună pentru că astfel procurorii s-au convins că Gheorghe Dincă minte. Tonel Pop nu a fost în totalitate de acord, mizând mai mult pe ideea că monstrul este acoperit de autorități cu bună știință și că tergiversează cazul pentru a nu se afla adevărul.