Donald Trump a semnat decretul! Sunt deciziile care cutremură America. Le-a luat în ultimele ore de mandat, fără a mai aştepta vreun aviz din partea Departamentului de Justiţie. Va ieşi un scandal imens.

Donald Trump cutremură America

Donald Trump cutremură America. A decis declasificarea unor documente din “Ancheta Rusia” și a emis 143 de grațieri și comutări de pedepse. Este un val de clemență ce a inclus apropiați ai săi, oameni de afaceri, avocați și rapperi. Nu a cerut avizul Departamentului de Justiție.

Decretele au fost emise în noaptea de marți spre miercuri. Lista a fost întocmită de fiica sa Ivanka și de ginerele Jared Kushner, care au trimis-o direct consilierului juridic al Casei Albe. Nu s-a mai cerut un aviz de la Biroul de grațieri al Departamentului Justiției, care examinează de obicei cererile de grațiere.

Pe cine a graţiat Donald Trump?

Printre persoanele grațiate se numără Steve Bannon, strategul campaniei sale din 2016, Kwame Kilpatrick, fost primar în Detroit. Rapperii Lil Wayne și Kodak Black au primit o comutare a sentințelor, iar Elliott Broidy (implicat în finanțarea campaniilor lui Donald Trump) a fost grațiat.

Au mai primit grațieri sau comutări ale pedepselor fostul director al Koch Industries, Mark Holden, precum și avocata Alice Johnson, conform nytimes.com.

Luna trecută, Donald Trump a mai acordat alte 46 de grațieri și opt comutări de pedepse, între care alți apropiați ai săi, inclusiv martori în ancheta privind Rusia.

Președintele american a decis și declasificarea unui număr de documente legate de ancheta FBI privind interferența Rusiei în alegerile din 2016. Nu este clar deocamdată ce informații conțin acestea.