FBI a ales să intervină la Capitoliu după ce au apărut informații potrivit cărora anumite persoane care au luat cu asalt locația ar avea legătură cu armata.

Așadar, generalul Daniel Hokanson a declarat că FBI se va asigura că nu există nicio problemă în ziua ceremoniei de învestire a lui Joe Biden.

Generalul Daniel Hokanson, care conduce Biroul Gărzii Naţionale, a fost întrebat de CBS News cu privire la eventualele controale la care sunt supuşi militarii înaintea sosirii lor la Washington.

”În coordonare cu Serviciul Secret şi cu FBI, toţi militarii care au sosit au fost trecuţi prin sită”, a răspuns generalul Hokanson.

FBI intervine la Capitoliu

Aproximativ 25.000 de membri ai Gărzii Naţionale au fost desfăşuraţi în capitala federală a SUA.

Într-o scrisoare adresată recent trupelor americane, şefii de stat-major au afirmat că turbulenţele din 6 ianuarie sunt ”incompatibile cu statul de drept” şi le-au cerut soldaţilor să ”întruchipeze valorile şi idealurile naţiunii” americane.

În 6 ianuarie, sute de susţinători ai lui Donald Trump au luat cu asalt Capitoliul din Washington într-o tentativă de a opri procedura de certificare a victoriei lui Joe Biden la alegerile prezidenţiale din SUA din noiembrie, confruntându-se cu poliţia la sediul Congresului american. Aceste confruntări au cauzat moartea a cel puţin cinci persoane, printre care un ofiţer de poliţie.

Ce făcea Donald Trump când Capitoliul era sub asalt

În timp ce susţinătorii lui Donald Trump luau cu asalt Capitoliul american, preşedintele american, împreună cu avocatul său, Rudy Giuliani, dădeau telefoane senatorilor, încercând cu disperare să îi convingă să întârzie numărarea voturilor Colegiului Electoral, scrie CNN.

Cei doi l-au sunat în mod eronat pe senatorul republican Mike Lee, în timpul revoltei, deşi apelurile erau destinate către un alt senator, pe care Trump încerca să îl convingă să întârzie numărarea voturilor Colegiului Electoral, a confirmat un purtător de cuvânt al senatorului pentru sursa citată.

Sursă foto: Dreamstime