Joe Biden l-a ales pe David Kessler pentru a conduce programul de vaccinare din Statele Unite ale Americii. Acesta s-a aflat printre cele câteva numiri făcute vineri de către echipa de tranziție a președintelui ales Joe Biden.

Politico informează că David Kessler urmează să preia conducerea Opertation Warp Speed. Acest program de accelerare a vaccinării a fost lansat de administrația lui Donald Trump.

Joe Biden l-a desemnat și pe Andy Slavitt drept consilier

Vineri, președintele ales l-a desemnat pe Andy Slavitt consilier pe lângă echipa de răspuns la COVID-19. Acesta este un cunoscut expert în sănătate.

”Suntem într-o cursă contracronometru şi avem nevoie de o strategie cuprinzătoare pentru a aduce rapid sub control acest virus”, a menţionat acesta într-un comunicat.

”Persoanele anunţate astăzi vor susţine echipa de răspuns la COVID-19 a Casei Albe şi vor juca roluri importante în aplicarea planului nostru de salvare şi a programului de vaccinare”, a adăugat preşedintele ales al SUA.

Coronavirus SUA

Două noi variante de coronavirus, care ar putea fi mai contagioase, au fost descoperite în Statele Unite.

Una dintre ele se comportă similar cu tulpina britanică, cealaltă este nouă – sunt concluziile unui studiu preliminar citat de Financial Times.

Cele două variante sunt rezultatul unor mutaţii survenite în SUA, nu sunt importate din alte ţări, spun cercetătorii.

Noua tulpină s-a răspândit foarte mult în Columbus. Aceasta ar reprezenta o evoluție foarte importantă a coronavirusului. Principala caracteristică este că se transmite mai rapid faţă de variantele originale.

Oamenii de știință nu au stabilit cât de contagioasă este această nouă tulpină. În plus, cercetătorii nu știu în ce măsură cele două mutații afectează eficacitatea vaccinurilor.

Amintim că primul caz de infectare cu noua tulpină a fost identificat în Colorado. Guvernatorul statului a declarat atunci că va monitoriza îndeaproape cazul respectiv.

Noua tulpină a fost descoperită la finalul anului trecut în Marea Britanie.