Printre principalele motive anunțate se numără ideea potrivit căreia Liviu Dragnea nu va accepta la prezidențiale un nume din afara partidului sau, dacă va accepta, va pierde sprijinul baronilor locali.

Ei bine, potrivit lui Mihai Tudose, planul ar putea fi cu totul altul. Potrivit fostului premier social-democrat, Liviu Dragnea s-ar putea chiar să-și dorească o candidatură a lui Tăriceanu, sprijinit de PSD. Și asta pentru că dacă el însuși nu va putea candida, și nici nu îl va susține pe Tăriceanu, va avea nevoei să crească un alt nume din PSD care să îmbrace haina prezidențiabilului. Iar Liviu Dragnea nu pare să fie deloc confortabil cu ideea ca un alt social-democrat să înceapă să crească în sondaje și în influență.

„Eu cred că asta va fi soluţia perfectă din punctul lui de vedere fiindcă răspunde la mai multe probleme. Unu: dacă câştigă, exact ce spuneam, „iată e bine am jucat”, dacă pierde este evident că e vina lui Tăriceanu. „Domle, ţi-am dat de toate, ai vărsat găleata cu lapte”. Mai mult. A pune alt candidat de la PSD însemna ca de mâine să înceapă să-l crească pe respectivul. Iar el când creşte cineva pe lângă el, îi apar bubiţe mici pe piele, are senzaţie de vomă, se scarpină, nu e bine“, a declarat Tudose la Adevărul Live.

Potrivit fostului premier social-democrat, Liviu Dragnea nu are niciun interes ca prezidențialele să fie câștigate de un candidat provenit din tabăra puterii, câtă vreme nu este vorba despre propria persoană, pentru că acest lucru ar însemna implicit ca el să-și piardă din influență. Pe de altă parte, Mihai Tudose susține că dacă PSD va merge la prezidențiale cu un candidat din afara formațiunii, cel mai probabil că electoratul social-democrat va ieți în număr mai mic la vot.