Curs valutar miercuri, 18 august. Anunț de la BNR. La ce valoare a ajuns euro

Potrivit datelor publicate miercuri de BNR, euro a crescut astăzi cu 0.05%, ajungând la valoarea de 4.9259 lei.

Dolarul american s-a apreciat și el în raport cu moneda națională, cu 0.51%, ajungând la valoarea de 4.2021 lei.

Lira sterlină a crescut și ea, înregistrând o valoare de 5,7806 lei.

Curs valutar miercuri, 18 august. Anunț de la BNR. La ce valoare a ajuns euro

Același lucru s-a întâmplat și cu Francul elvețian, care a ajuns la valoarea de 4,6017 lei.

Prețul gramului de aur este de 241,6200 lei.

Ce s-a întâmplat cu Indicele ROBOR 

Indicele ROBOR la 3 luni a stagnat la 1,53 %, potrivit datelor publicate de Banca Naţională a României (BNR). Același lucru s-a întâmplat și cu Indicele ROBOR la 6 luni, utilizat la calculul dobânzilor pentru credite ipotecare, care a stagnat la 1,66%.

Amintim că în cadrul ședinței de pe 12 mai 2021, Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a României a decis menţinerea ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de 1,25 la sută pe an.

Totodată, BNR a mai decis menţinerea ratei dobânzii pentru facilitatea de depozit la 0,75 la sută pe an şi a ratei dobânzii aferente facilităţii de creditare (Lombard) la 1,75 la sută pe an.

Curs valutar miercuri, 18 august. Anunț de la BNR. La ce valoare a ajuns euro

În același timp, Consiliul de administraţie al BNR a decis păstrarea nivelurilor actuale ale ratelor rezervelor minime obligatorii pentru pasivele în lei şi în valută ale instituţiilor de credit.

În ceea ce privește Indicele de Referință pentru Creditele Consumatorilor (IRCC), acesta este de 1,25 %. IRCC este calculat în funcţie de dobânda medie la care se împrumută băncile între ele şi este aplicat cu o întârziere de un trimestru faţă de perioada de referinţă. Indicele este stabilit zilnic de BNR, ca medie aritmetică a cotaţiilor folosite de zece bănci selectate de Banca Naţională.