Puteti obtine informatiile care va intereseaza de la Baroul Bucuresti, telefon 315.45.37, 315.45.38, fie de la www.indaco.ro, sectiunea Avocati.

Razvan Savu: „Sunt un cititor impatimit al ziarului dumneavoastra: de trei ani nu am pierdut nici macar un numar. Am cumparat numarul 50 din 12 decembrie si am ajuns la paginile 7-10, unde exista dosarul Noua Europa. Am citit cu interes cele scrise acolo, dar o greseala mi-a atras atentia: exista o harta pe paginile din mijloc, in care Danemarca este trecuta ca tara non-EU, iar Norvegia (unde populatia a refuzat, prin memorandum, sa adere), era trecuta drept membra a Uniunii Europene…”
Aveti dreptate si va multumim pentru observatie. Am folosit harta respectiva ca suport pentru informatiile despre tari, fara sa verificam corectitudinea informatiilor cuprinse in ilustratie. Cerem scuze cititorilor pentru aceasta greseala.

Sandor-Nechita Liviu, Constanta: „Sunt interesat de achizitia unei case in zona Ardealului si as fi dorit sa ma abonez la case de editura, la reviste de specialitate cu oferte imobiliare, in mod deosebit din judetele Mures, Sibiu, Brasov, Alba”.
Noi va sugeram sa apelati la ajutorul unor agentii imobiliare din zona, care va si pot informa privind ziarele locale cu oferte imobiliare: agentiile Imobilstar Consulting, Targu Mures – tel.: 0722.83.85.75, Romidia din Alba Iulia – tel.: 0258-814.050, Sever Imobiliare, Sibiu – tel.: 0269-214.025, Zoltim Trading, Brasov – tel.: 0268-414.741.Exista un ziar specializat cu oferte de case din zona montana Valea Prahovei -Brasov, denumit „Ziarul de imobiliare”. Pe Internet puteti gasi oferte imobiliare din toata tara la www.run.ro, www.imobiliare.ro, www.infoimobiliare.ro

Iza Pop, Timisoara: „Privitor la productia de materiale publicitare, as dori sa stiu daca firmele de publicitate detin aparate de imprimare de tipul imprimante large-format si cutter-plotter.”
Agentiile de publicitate nu detin aparatele care va intereseaza. Agentiile apeleaza la serviciile specializate ale firmelor de productie publicitara. Puteti consulta lista producatorilor de materiale promotionale in numarul 16, octombrie 2002, al revistei AdvertisingMaker (tel.: 212 09 33).

Octavian Antoniu din Mangalia: „Am o idee de afacere la care as dori sa ma ajutati cu niste date despre cum sa o incep, ca persoana fizica sau ca microintreprindere. Ideea mea este sa deschid un magazin virtual prin care sa vand, in principal produse lucrate manual.”
La multe din intrebarile dumneavoastra veti gasi raspunsuri daca cititi articolul „Afacerile cu artizanat se gandesc mai bine pe Internet”, aparut in revista Capital din 28 noiembrie 2002, la rubrica Profil. Pe de alta parte, in ceea ce priveste forma juridica de organizare a viitoarei afaceri pe care ati gandit-o, sfatul nostru este sa optati la inceput pentru o microintreprindere. Intr-un astfel de caz trebuie sa indepliniti conditia unei cifre de afaceri sub 100.000 de euro si a unui numar de maximum noua angajati, avantajul acestei forme fiind un impozit de 1,5% din venit.