Conform prevederilor ASF, asigurarea RCA este obligatorie și va acoperi doar daunele provocate de un vehicul asigurat, către o terță parte. În plus, se ține cont și de faptul ca evenimentul ce a produs daunele să fie în perioada de valabilitate a poliței RCA, iar despăgubirile să se încadreze în limitele contractului de asigurare. Despăgubirile în bani se acordă pentru daune precum:

  • pagube materiale, vătămări corporale, deces, alte pagube stabilite în contract
  • prejudicii diferite ce nu au caracter patrimonial
  • cheltuieli de judecată când se face proces civil de către cel prejudiciat.

Durata de timp pentru ca o companie de asigurări să plătească o daună poate varia. Din păcate, nu se poate spune exact cât durează asta, însă este clar că ea depinde de o serie de factori precum: procesul de reclamații de la compania de asigurări, suma de bani pe care compania de asigurări ar trebui să o plătească, cât de grav este prejudiciul respectiv.

Unele companii de asigurări plătesc daune destul de repede, altele însă nu – procesul ar putea dura foarte mult timp, chiar luni de zile. Unii oameni fac reclamații pentru vătămări corporale în scopul de a recupera despăgubiri pentru o serie de daune, cum ar fi: durere, suferință, bani pierduți, cheltuieli medicale, pagube materiale. Ei apelează și la ajutorul unui avocat cu experiență, pentru a determina compania de asigurări să facă ceea ce trebuie, să ia în serios cererea. Avocatul se va ocupa de companie de asigurări și cel implicat scapă de stresul gestionării reclamației.

Care este cel mai avantajos tarif la RCA?

În prezent, RCA la mașină este ușor de achiziționat, pentru că există site-uri pe care poți vedea care sunt cele mai bune prețuri și cele mai rapide servicii. Cumpărarea unei asigurări RCA se poate face de exemplu pe o perioadă de 12 luni, pentru că astfel tariful este mai bun. Dacă alegi varianta pe 6 luni, atunci în final ajungi să plătești mai mult.

Caută cea mai ieftină asigurare RCA online și astfel vei încheia o poliță avantajoasă ca preț!

Dacă îți dorești o asigurare de răspundere civilă auto rapidă și cu un preț bun, obții imediat tarifele la un RCA ieftin și apoi livrarea poliței prin e-mail. Avantajele sunt mari pentru că includ: consultanță gratuită în vederea alegerii unei soluții de asigurare potrivită, obținerea de oferte comparative pentru asigurări RCA, posibilitatea de a plăti polița prin card bancar sau transfer bancar.

În prezent, găsirea unei oferte bune de asigurare auto se face prin puțină cercetare, pe site-uri, pe un calculator RCA, unde se compară cotațiile de la furnizori de top din zona respectivă. Aceasta este cea mai bună modalitate de a putea găsi în final cea mai bună ofertă de acoperire RCA.

Calculatorul RCA ajută la aflarea costului polițelor de asigurare fără a introduce tot felul de date personale și chiar la compararea ratelor de la mai mulți brokeri sau furnizori. Prețul asigurării este în general influențat de vârsta proprietarului, istoricul lui de conducere și de tipul mașinii.

Uneori există și o serie de oferte avantajoase, disponibile, care pot ajuta în economisirea de mai mulți bani la polița RCA. Există și posibilitatea de a plăti polița în rate – lucru important pentru proprietarii de vehicule care au buget limitat. Unele companii de asigurări fac posibil acest lucru, astfel asigurarea RCA este puțin mai accesibilă, pentru că ea se va împărți în câteva plăți lunare.