"Cred că în momentul de faţă Guvernul vine cu o teorie, cred eu sustenabilă, şi anume resursele pe care le avem să le îndreptăm cât mai mult către investiţii, către cheltuieli de capital, iar ele trebuie foarte bine definite, foarte bine prioritizate. În momentul de faţă se lucrează la acest lucru, iar probabil prezentarea bugetului în anul care urmează va veni cu o listă bine definită de aproximativ 60 de proiecte care vor fi urmărite săptămânal de către Guvern în modul în care sunt implementate", a afirmat Tănăsescu la emisiunea "După 20 de ani", difuzată duminică la Pro TV, informzează mediafax.ro.

El a menţionat că proiectele vizează lucrări mai de investiţii, finanţate în principal cu bani europeni, în domeniul infrastructurii, energiei şi pentru protecţia mediului.

"Autorităţile doresc pentru anul viitor să aibă undeva între 7 şi 7,5% din PIB bani alocaţi doar cheltuielilor de capital, ceea ce reprezintă în analiză comparativă una dintre cele mai ridicate sume pe care un stat le cheltuieşte pentru asemenea destinaţii", a mai spus Tănăsescu.