Astfel, chiar dacă Donald Trump insistă cu declarații laudative la adresa economiei americane, în spatele ușilor închise se testează fel de fel ed variante cu rolul de a evita o viitoare recesiune.

În acest sens, Casa Albă intenționează să reducă impozitele și tarifele vamale pentru a evita intrarea economiei americane în recesiune, a anunțat luni mass-media din SUA.

Potrivit cotidianului „Washington Post”, responsabilii de la Casa Albă studiază mai multe măsuri pentru a stimula economia americană, printre care şi o scădere temporară a impozitelor pe salarii, în ideea de a îmbunătăţi puterea de cumpărare a lucrătorilor.

La rândul său, cotidianul „New York Times” susţine că SUA ar putea de asemenea să renunţe la noile tarife vamale impuse de administraţia Trump pentru importurile de produse chineze, în contextul războiului comercial cu Beijingului.

Impozitele pe salarii în SUA au fost reduse în mod temporar în 2011 şi 2012, în mandatul preşedintelui Barack Obama, în ideea de a încerca scoaterea economiei americane din stagnarea care a urmat crizei financiare globale din 2008.

Potrivit unui sondaj realizat de National Association for Business Economists (NABE), aproape trei sferturi din economiştii americani se aşteaptă ca prima economie a lumii să intre în recesiune fie în 2020 fie în 2021. Însă acest punct de vedere nu este împărtăşit şi de Donald Trump. „Nu cred că vom avea o recesiune”, a afirmat duminică liderul de la Casa Albă.