Prim-vicepreşedintele PNL a explicat modul în care pot fi folosiţi banii alocaţi de Uniunea Europeană, în contextul crizei generate de pandemia de coronavirus. „Este un plan unic de care România nu a mai beneficiat niciodată. Este un plan al noii generaţii a Uniunii Europene – de 1850 de miliarde de euro.

Din aceşti 750 de miliarde de euro la nivel european, România ia a şasea sumă. Luăm 19 miliarde de euro bani nerasmbursabili – ajutor direct – şi încă 12-14 miliarde euro cu dobândă negociată. Banii vor începe să vină peste trei-şase luni, până la sfârşitul acestui an”, a declarat Rareş Bogdan la România TV.

Prim-vicepreşedintele PNL a afirmat că se bazează pe cei 33 de europarlamentari care vor avea rol important în aprobarea planului în Parlamentul European. „Cuvântul final îl are Parlamentul European. Cei 33 de europarlamentari români au un rol cheie în aducerea acestor bani”, a precizat Bogdan.

Europarlamentarul liberal spune că banii pot fi atraşi pentru proiecte de infrastructură rutieră mare, precum autostrăzi, centuri ocolitoare, dar şi pentru investiţii în domeniul sanitar şi în agricultură. „Cei mai mulţi bani îi ia Italia care a fost cea mai lovită. Ia 170 de miliarde. Numărul doi o ia Spania, iar România a şasea sumă. Noi avem în următorii şapte ani 80 de miliarde de euro. Trebuie să fim lipsiţi de viziune să nu folosim aceşti bani”, a afirmat Rareş Bogdan.