Preşedintele american, Donald Trump, a declarat marţi că dacă va fi suspendat din funcţie, va fi haos în ţară, el afirmând că nu este îngrijorat de ultimele acuzaţii conform cărora i-a ordonat avocatului personal Michael Cohen să plătească femeile cu care ar fi avut relaţii extraconjugale, scrie Politico. „Nu sunt îngrijorat, nu”, a declarat Trump pentru reporterii Reuters într-un interviu în Biroul Oval. „Cred că oamenii s-ar revolta dacă acest lucru s-ar întâmpla”, a adăugat el. Trump a negat şi acuzaţiile procurorilor conform cărora persoane din echipa sa de campanie au avut contacte cu oficiali ruşi în timpul şi după campania prezidenţială din 2016. „Lucrurile despre care vorbiţi sunt nesemnificative”, a afirmat Trump. Preşedintele american a declarat şi dacă au fost legi încălcate prin plăţile date de Cohen, atunci avocatul său este vinovat. „Michael Cohen este un avocat. Presupun că ştie ce face”, a afirmat Trump.

Posibilitatea suspendării din funcţie a fost din ce în ce mai discutată în ultimele zile după noi acuzaţii ale procurorilor. Ei au informat că avocatul lui Trump, Michael Cohen, a primit indicaţii direct de la preşedinte pentru a face plăţile către femeile respective în 2016. Democraţii sugerează că acest lucru este o încălcare a legii care îl face pe Trump pasibil de destituire din funcţie şi poate fi trimis la închisoare la sfârşitul mandatului. Viitorul preşedinte al Comisiei juridice din Camera Reprezentanţilor, Jerry Nadler, a declarat că acuzaţiile, dacă vor fi dovedite, constituie o încălcare a legii care poate duce la destituirea din funcţie.

Parchetul federal din Manhattan a cerut vineri justiţiei americane să-l condamne pe Michael Cohen la o „pedeapsă cu închisoarea substanţială” pentru că a cumpărat tăcerea actriţei de filme porno Stormy Daniels şi în legătură cu o fraudă fiscală. Michel Cohen, care cooperează în ancheta procurorului special Robert Mueller cu privire la o posibilă complicitate între Rusia şi echipa de campanie electorală a lui Trump în 2016, a pledat vinovat de acuzaţii formulate împotriva sa în august. Fostul avocat al preşedintelui a declarat atunci că a organizat plăţi, din ordinul lui Donald Trump, înaintea alegerilor prezidenţiale din 2016, în schimbul tăcerii a două femei, dintre care una este Stormy Daniels, care spuneau că au întreţinut relaţii cu candidatul republican.