Cum va evolua pandemia în această vară? Alexandru Rafila şi Adrian Marinescu prevăd o perioadă liniștită

Prof. dr. Alexandru Rafila şi dr. Adrian Marinescu sunt de părere că vara acestui an va fi fără probleme din punct de vedere epidemiologic. Cei doi sunt de părere că problemele ar pute apărea de la toamnă.

Reprezentantul României la OMS, medicul Alexandru Rafila, a vorbit despre certificatul de călătorie și a precizat că apariția acestuia dorește să faciliteze călătoriile și că nu este vorba despre discriminare.

El mai spune că pandemia va fi ținută sub control pe perioada verii, subliniind că, în funcție de numărul de persoane vaccinate, probleme ar putea apărea din toamnă.

„Eu cred ca în această vară lucrurile vor intra pe un făgaș normal, în UE numărul scade, nu doar în România, ci și în țările UE. În toamnă poate reapărea o problemă care să genereze restricții suplimentare nu pentru persoanele vaccinate”, a mai spus Alexandru Rafila.

Efectele relaxării măsurilor se vor vedea peste trei luni

Medicul Adrian Marinescu confirmă cele spune de Alexandru Rafila cu privire la evoluția pandemiei în această vară, subliniind că efectele relaxării măsurilor se vor vedea peste trei luni.

„Certificatul de călători va fi un impuls va fi mai ușor, ne va ajuta, probabil peste tot se va întâmpla la fel, probabil vara va fi liniștită în Europa. Nu mă gândesc neapărat la un val patru, dar mă gândesc la un anumit risc, ar putea să se vadă spre sfârșitul verii”, a explicat Adrian Marinescu, medic infecționist la Institutul Matei Balș.

Sursă foto: Dreamstime