Primarul general interimar al Municipiului Bucureşti, Ştefănel Dan Marin, s-a declarat astăzi nemulţumit de stadiul lucrărilor de modernizare şi reabilitare a sediului Primăriei Capitalei din Bulevardul Regina Elisabeta, după ce a efectuat o vizită pe şantierul de lucru. Noul edil şef al Bucureştiului a venit însoţit de primarii sectoarelor 2 şi 4, Neculai Onţanu şi Cristian Popescu Piedone, declarând că doreşte să beneficieze de experienţa acestora şi că este gata să accepte pragmatismul şi experienţa administrativă a acestora. "Vizualizând stadiul lucrărilor pot să spun că sunt foarte multe faze ale lucrării care pot fi înaintate. Voi avea o discuţie cu managerul de proiect, pentru a defini aceste întârzieri şi din ce motive au fost ele făcute. Înţeleg că, tehnic, în mare parte din echipamentele interioare au fost comandate. Mai este legătura cu utilităţile exterioare, eu mi-am exprimat din start toată disponibilitatea pentru a lucra împreună pentru a definitiva lucrările de branşare ale clădirii. Dar, în acest moment, mă declar nemulţumit sincer pentru că anumite lucrări care se puteau face şi nu s-au făcut.", a declarat Ştefănel Dan Marin.

El a arătat că principalele nemulţumiri prevăd execuţia de lambriuri, pervaze interioare, care nu este corelată cu partea de structură gips-carton, iar pe partea de echipamente sunt întârzieri de livrare şi va cere o evidenţă a stadiului în care se află procesele de achiziţie. Primarul general interimar a anunţat cu acest prilej că urmăreşte să devanseze termenul de finalizare a lucrărilor din luna mai 2016 cât este contractual în luna ianuarie anul viitoare, întrucât ar fi posibil, în opinia sa, dacă se aplică nişte măsuri operative de execuţie. "În opinia mea, dacă se vor pune în aplicare măsurile pe care eu le voi propune cred că undeva la sfârşitul lunii ianuarie – începutul lunii februarie se vor putea definitiva, cu menţiunea că va trebui să se structureze foarte bine stadii de execuţie exterioară şi rămânând ca pe perioada iernii să se execute lucrările de amenajare , montaj de instalaţii aer condiţionat, instalaţiile sanitare, placările interioare", a completat Marin.

Valoarea totală a contractului de modernizare şi reabilitare a vechiului sediu al Primăriei Capitalei din Bulevardul Regina Elisabeta este de 100 milioane lei cu TVA, din care cele de proiectare sunt de circa 14 milioane lei. Potrivit edilului şef, contractul prezintă un termen de execuţie de 23 de luni , iar termenul de finalizare este de 25 mai 2016. În urma vizitei de lucru pe şantierul lucrărilor de modernizare şi reabilitare a sediului Primăriei Capitalei din Bulevardul Regina Elisabeta s-a mai constatat că lucrările de consolidare sunt finalizate în proporţie 100%, iar cele de modernizare sunt terminate circa 50%. Ştefănel Dan Marin a anunţat că în fiecare sâmbătă va face comandamente de lucru pentru a verificarea stadiul lucrărilor.

Sursa: AGERPRES