Greșelile pe care toată lumea le face când prepară hummus acasă

Greșelile pe care toată lumea le face când prepară hummus acasă. Hummusul a devenit un preparat foarte popular, într-o gamă largă de arome, de la lămâie și chili, până la curry verde. Deși poate fi cumpărat și din magazinele alimentare, humusul de casă este diferit. Este mai cremos și mai bogat, cu o aromă mai profundă.

În timp ce lista de ingrediente necesară hummusului de casă pare relativ scurtă, este foarte ușor să greșiți. Asta ar putea însemna că rezultatul va fi un hummus cu gust metalic, cu o textură care variază, de la făinoasă la granuloasă, – departe de cremozitatea unui hummus de casă excelent.

Iată cele mai greșeli pe care le facem când preparăm humus acasă, potrivit Mashed.

Folosiți năut conservat

Năutul conservat este un aliment de bază perfect pentru o salată rapidă de năut, dar nu vă bazați pe el când vine vorba de hummus.

„Când este gătit de la zero, năutul uscat devine incredibil de fraged, rezultând un hummus neted și cremos, care se topește în gură”, a explicat bucătarul Philippe Massoud.

„Folosirea năutului uscat la hummus îmi permite să creez ceva extraordinar”, explică el.

Textura nu este singurul motiv pentru care ar trebui să optezi pentru năut uscat. Potrivit lui Massoud, conservele de năut pot avea o aromă metalică datorită procesului de conservare.

„Din punct de vedere tehnic, principalul motiv pentru utilizarea năutului uscat în detrimentul celui la conservă este că acela că orice aliment conservat are un gust/miros distinct de „conservă”, care poate afecta aroma hummusului”, a spus el.

„Un beneficiu suplimentar al folosirii năutului uscat este că aveți control asupra timpului în care doriți să gătiți și cât de neted doriți să fie hummusul”, subliniază el.

Dacă, totuși, decideți să utilizați năut conservat, Massoud are câteva sfaturi:

„Dacă folosești năut conservat, clătește-l bine, gătește-l timp de cel puțin 45 de minute și apoi scurge-l cât mai bine”.

Folosiți o varietate greșită de năut

Năutul are toate formele și dimensiunile și nu toate sunt potrivite pentru a face hummus. Majoritatea se încadrează în una dintre cele două categorii: Desi și Kabuli.

Năutul Desi tinde să fie mai mic și mai întunecat, în timp ce Kabuli este de obicei mai deschis și mai mare. În aceste categorii mai mari veți găsi și alte soiuri diferite, inclusiv năut mexican, israelian și bulgăresc, precum și năutul care a fost tratat sau conservat în diferite moduri, cum ar fi năutul Bengal, negru și năut chana dal sau despicat.

Când faceți hummus, cel mai bine este să căutați soiurile din Orientul Mijlociu. Năutul marocan este, de departe, cea mai utilizată opțiune.

„Are puțin amidon în plus care face produsul final super cremos”, spune el.

„În plus, se gătește mult mai repede”, adaugă bucătarul.

Nu folosiți bicarbonat de sodiu

Odată ce ai ales năutul, este timpul să te apuci de gătit. Important de reținut: o linguriță de bicarbonat de sodiu ridică pH-ul apei pentru a ajuta năutul să se descompună, făcând compoziția mai fină.

În plus, bicarbonatul de sodiu ajută năutul să se gătească și mai repede, reducând timpul de gătire la jumătate. Asezonați apa de năut cu bicarbonat de sodiu, așa cum faceți când fierbeți paste: o linguriță este mai mult decât suficientă pentru o oală. Alți experți folosesc bicarbonatul de sodiu de două ori: o dată când înmoaie năutul și apoi în timp ce îl gătesc.

Nu decojiți boabele de năut

Curățarea năutului poate părea dificilă, dar este necesară dacă doriți un rezultat final super neted. Bicarbonatul de sodiu ușurează curățarea năutului odată ce este fiert. Când adăugați bicarbonat de sodiu în apă, cojile ar trebui să se desprindă mai ușor în timpul procesului de gătire și să iasă la suprafață, iar tot ce trebuie să faceți este să le îndepărtați cu o lingură, înainte de a scurge năutul.

Mai există un truc pe care îl puteți folosi: un prosop de bucătărie dublu va face mult mai ușor să manipulați năutul. Împrăștiați boabele într-un strat uniform, peste prosop, și frecați-le câteva secunde. Pielițele ar trebui să alunece imediat.

Nu îl amestecați cum trebuie

Hummusul pregătit corespunzător ar trebui să fie cremos și neted, motiv pentru care poate fi necesar să amestecați hummus-ul mai mult decât ați presupune. Vâscozitatea și textura sunt foarte importante. Chiar dacă folosești ingredientele corecte, vrei să te asiguri că nu amesteci prea mult sau prea puțin.

Acest lucru este valabil mai ales dacă nu utilizați echipamente de calitate profesională. Pentru a evita deteriorarea echipamentului de acasă, amestecați hummusul în etape și acordați o pauză blenderului sau robotului de bucătărie dacă începe să se încălzească.