Ce spune Virgil Popescu

”Pentru că am primit numeroase întrebări pe tema certificatului de urgență vreau să vă anunț că suntem aproape de a finaliza ordinul prin care stabilim detaliile prin care se poate obține acest document. Ne dorim ca procedura să fie simplificată și să poată fi obținut online, în mod transparent și eficient.

Foarte important de știut: Certificatul stării de urgență va fi necesar începând cu luna aprilie 2020, întrucât starea de urgență a fost decretată în luna martie.

Da, facem tot ce este posibil să ne adaptăm provocărilor pe care ni le aduce această criză, pentru că economia trebuie să meargă înainte.”, a scris acesta pe pagina sa de Facebook.

Ce este un certificat de urgență?

Certificatul de urgență este un document care poate fi solicitat de către firmele românești pentru a putea obține ajutorul de la stat. Acest ceritficat este strict pentru companiile care au de suferit de pe urma pandemiei de coronavirus.

Operatorii care pot primi sprijin din partea statului sunt: operatorii de transport, turism, HORECA, organizări de evenimente, publicitate, învățământ primar, industria confecțiilor, încălțămintei și pielăriei și servicii destinate populației.