Joi, la ora 11:00 GMT au fost recenzate 9.020 de decese, majoritatea în Europa (4.134) şi Asia (3.416), locul iniţial al epidemiei, potrivit agerpres.ro

Peste 700 de decese în 24 de ore

Cu 712 noi decese consemnate în ultimele 24 de ore dintr-un total de 90.293 de cazuri, Europa este continentul în care pandemia de Covid-19 progresează cel mai rapid, notează AFP.

Situația din România

Pe de altă parte, Iohannis face un apel atât la românii din țară, cât și din afara țării, subliniind faptul că depinde de ,,noi toți” să oprim răspândirea epidemiei.

„Depinde de noi să îngrădim răspândirea acestei boli. Această boală este una foarte atipică și vă spun din capul locului că vom avea mai multe cazuri. Trebuie să prevenim, să încetinim răspândirea acestei boli. Fiecare român trebuie să își joace rolul lot corect în aceste măsuri pe care le-am emis prin decratarea stării de urgență. Spuneți oamenilor când se întâlnesc să nu își mai dea mâna. Să nu se mai îmbrățișeze. Cel mai bine să nu se mai întîlnească decât dacă este neapărat necesar”, a precizat Klaus Iohannis

Iohannis mulțumește medicilor

„Celor din spitale le spun să vă pregătiți cu toții. Azi când vorbim nu avem atât de multe cazuri. Trebuie să încetinim răspândirea bolii. Îi încurajez pe medici. Le mulțumesc. Fiecare român să-și facă treaba corect. Trebuie să transmitem românilor lucruri importante și ce așteptăm de la ei ce să facă și ce să nu facă. Oamenii nu trebuie să facă deplasări inutile. Să evite contactul direct și fizic cu alte persoane. Nu mai dați mâna, nu vă îmbrățișați. Stăm la o distanță rezonabilă unii de alții când vorbim sau muncim împreună. Vom avea mult mai multe cazuri, asta e clar. Ne spun specialiștii”, a mai declarat Iohannis.