Cu mai puţin de 5 milioane de angajaţi – la o populaţie de 20 de milioane – cu o pondere a populaţiei sărace mai mare decât în alte state europene, România cufundată în criza economică are probleme şi mai mari în a asigura o protecţie socială la „standarde europene”.

Mircea Geoană: „Medicamente pentru bătrâni, case pentru tineri”

„Voi milita pentru adoptarea rapidă a legii unitare a pensiilor. Vreau să asigur pe bugetari că voi încerca să împiedic planul lui Băsescu de a da afară 20% din personalul bugetar. Bătrânii trebuie să aibă acces la medicamente, la servicii medicale de calitate şi la mai multe bilete de tratament. De asemenea, pentru familia tânără vom asigura acces la un program naţional de locuinţe pentru ca tânărul să aibă o slujbă şi un acoperiş deasupra capului”, a declarat Mircea Geoană în cadrul capitolului dedicat protecţiei sociale.

Traian Băsescu: „Resursele trebuie mai bine folosite”

„Trebuie să focusăm resursele către cei care au cu adevărat nevoie de ele. Se consumă în România prea mulţi bani în proiecte care nu îi ajută cu adevărat pe cei cu mari probleme sociale. Aici o mare problemă o reprezintă subvenţiile pentru încălzirea centralizată.Nu poţi compara o familie cu 11 copii cu familia Băsescu”, a declarat actualul preşedinte în luarea de poziţie dedicată temelor sociale din programul său.