Reprezentantul României la OMS, deputatul Alexandru Rafila (PSD), are soluția pentru a pune capăt pandemiei de coronavirus. Mai exact, potrivit acestuia, vaccinul este singura soluție.

Totodată, Rafila a subliniat faptul că, într-adevăr, nu există niciun vaccin care să ofere 100% protecție, însă, numărul infectărilor ar putea fi redus, iar cazurile grave care necesită Terapie Intensivă ar putea fi evitate.

„La nivel global cu siguranta si anul viitor va fi an pandemic pentru ca multe tari nu au acces la vaccin. Nu exista vaccin perfect sa ofere 100% protectie dar daca vom avea mult mai putin cazuri si mai putine cazuri grave putem considera ca pandemia s-a sfarsit si trecem de la raspandire comunitara la raspandire sporadica si atunci lucrurile reintra in normal”, a spus Alexandru Rafila.

Potrivit acestuia, România trebuie să ajungă la capacitatea de a vaccina 100.000 de persoane zilnic. Doar în acest mod, pandemia ar pute lua sfârșit, a mai spus profesorul Rafila.

20% din populația României a fost infectată

El a mai adăugat că începând cu luna aprilie, milioane de teste covid vor ajunge în România, iar oamenii trebuie să țină cont de acest lucru.

În ceea ce privește masca de protecție, profesorul Rafila susține că vo scăpa de ea odată ce pandemia se va încheia. Reprezentatul României la OMS a mai vorbit și despre numărul persoanelor infectate. Potrivit acestuia, până în prezent aproape 20% din populație a fost deja infectată.

„Trebuie sa atingem 100.000 de vaccinuri zilnic ca sa putem sa ajungem la speranta de inchidere a epidemiei. Din aprilie-mai problemele se vor muta de la aprovizionare la comunicare, vor veni milioane de teste in Romania si la asta trebuie sa lucram, sa fie centrele de vaccine pline de oamnei, sa-i convingem de beneficii

Dupa incheierea pandemiei masca nu va mai fi obligatorie, nici la gripa sezoniera nu se cere mască. Nu sunt de acord cu abordarea că masca este botniță. Estimarea mea este ca 4 milioane de romani au trecut prin boala, 20% din populatie”, a mai spus Rafila.

Sursa foto: Inquam Photos, Sabin Cirstoveanu