Inteligența artificială te poate ajuta să-ți creezi un site

Cum să utilizați inteligența artificială? Nu trebuie să codificați o singură linie HTML – sau să știți ce este HTML – pentru a obține ceva elegant și strălucitor publicat pe un site, scrie Lifehacker.

Ideea este aceeași ca și în cazul creării textelor sau imaginilor: tastați un prompt, iar IA va face magia pentru a produce ceva în conformitate cu îndrumările voastre.

Puteți specifica scopul site-ului și stilul vizual pe care ar trebui să-l aibă, precum și elementele individuale (cum ar fi imagini și meniuri) pe care le doriți în pagină.

Rețineți că există o altă modalitate de a crea site-uri web cu AI, și anume să obțineți chatbot-ul AI ales pentru a genera cod HTML.

Acest lucru va necesita mai mult timp și efort și este posibil să fie nevoie să faceți față unor erori și inconsecvențe, pe parcurs, dar vă oferă mai mult control asupra aspectului site-ului final.

Creatorul de site-uri web Wix, alimentat de IA, intră în acțiune

Creatorul de site-uri web Wix, alimentat de inteligență artificială, intră în acțiune de îndată ce deschideți un cont. Acesta ia forma unei serii de întrebări despre site-ul pe care doriți să-l creați: titlul site-ului, conținutul pe care îl va afișa, diferitele caracteristici de care aveți nevoie și orice mesaj anume pe care trebuie să îl transmiteți.

Nu este diferit de  o conversație cu ChatGPT sau Gemini și, după fiecare solicitare, puteți solicita IA să reformuleze întrebarea sau să vă ajute să răspundeți la ea (practic, sugestii despre ce să spuneți). Nu durează mult pentru a lucra și a avea o conversație cu un web designer real.

Când ați terminat cu conversația inițială, puteți continua să utilizați IA generativă pentru a produce text și imagini pentru paginile site-ului vostru și pentru a specifica un aspect și o temă: descrieți doar ceea ce doriți să vedeți și Wix va face tot posibilul.

De fiecare dată când este generat un aspect al site-ului web, puteți începe din nou de la zero. Puteți face ajustări mai minore sau puteți accepta designul și continuați.

Site-urile web AI pe care le produce Wix seamănă puțin cu textul și imaginile IA cu care suntem obișnuiți acum. Sunt suficient de șlefuite, dar mai degrabă generice și fade.

Nu aveți prea mult control asupra detaliilor și uneori este dificil să obțineți elemente în locurile dorite. Desigur, puteți utiliza paginile generate de AI ca început și apoi puteți adăuga propriile editări.

Wix și instrumentele sale AI pot fi folosite gratuit. Sunt disponibile și variante plătite (de la 17 USD pe lună).

Wix
Wix/SURSA FOTO: Dreamstime

Framer

Framer oferă o serie de instrumente avansate de creare a site-ului web, precum și componente AI. Este o opțiune bună dacă doriți să predați o parte din munca de creare a site-ului inteligenței artificiale. Puteți folosi AI pentru a crea totul, de la un slogan până la pagini întregi.

Deocamdată nu există nicio generare de imagini AI. Va trebui să vă aduceți propriile imagini sau să folosiți imagini pe care le aveți deja prin intermediul site-ului.

Inteligența artificială încorporată în Framer vă poate oferi site-uri web minunate în doar câteva secunde. Instrucțiunile par să fie respectate, în general.

Framer
Framer/SURSA FOTO: Capital.ro

Hostinger

Înscrieți-vă la Hostinger și aveți opțiunea de a vă crea un site doar cu un tip de site, un stil de site (cum ar fi „minimal” sau „aldin”) și un mesaj text. Veți primi apoi o selecție de pagini pe baza acelui prompt.

Când intrați în detalii despre editarea site-ului, există un redactor de text generat de IA care funcționează la fel ca ChatGPT sau Google Gemini. Furnizați promptul, iar Hostinger furnizează textul.

Hostinger
Hostinger/SURSA FOTO: Dreamstime