În perioadele tulburi, ca cea pe care o traversăm chiar acum, este foarte important să vă asiguraţi că şeful este mulţumit de performanţele dumneavoastră. De asemenea, tot şeful este cel vare va poate salva de la concediere şi, mai mult chiar, vă poate oferi o promovare neaşteptată.

Numai că fiecare angajat trebuie să ştie cum să îşi uimească şeful, după cum spun experţii de la Yahoo! HotJobs. Tot aceştia au oferit cinci reguli de aur pentru a obţine aprecierea managerului direct.

Fii un angajat modest! Sau, altfel spus, trebuie să ştii că nu totul se rezumă la tine.  Şeful nu trebuie abordat cu cereri de măriri de salariu şi nici făcut „ţap ispăşitor” pentru dezvoltarea propriei tale cariere. Însă, trebuie să ştii că întotdeauna sunt bine-venite acţiunile care îi uşurează lui viaţa şi duc la atingerea obiectivelor companiei.

Fii cinstit! A greşi e omeneşte, deci şi tu poţi face confuzii sau gafe. Dar toate acestea trebuie recunoscute din start. Dacă greşeala e prea mare trebuie să îi spui şefului şi să îl rogi să te ajute să repari situaţia. Dacă vei ascunde greşelile vei risca să îti pierzi credibilitatea.

Timpul şefului e de aur! Fiecare angajat trebuie să ştie asta. Dacă ai o întrevedere cu seful atunci trebuie să fi concis şi rapid. Eventual întocmeşte înainte o listă a lucrurilor pe care vrei să i le comunici. Şeful tău va fi receptiv şi uimit că nu i-ai distrus pauza de cafea.

Fii autonom! Şeful nu este suma tuturor rezolvărilor. Mai mult chiar, nu va fi deloc încântat ca de fiecare dată când te confrunţi cu o decizie dificilă să alergi la el să îi ceri părerea. Cel mai bine e să apelezi la ajutorul lui doar atunci când situaţia este cu adevărat gravă. 

Fii „bun la toate”! Nu trebuie să spui niciodată că nu ai timp şi trebuie să îţi ajuţi seful de fiecare dată când are nevoie. Mai mult chiar, fă lucruri bune fără să ţi se ceară.

Te-ar putea interesa și: