"Majoritatea clienţilor noştri aleg să ia împrumuturi pe perioade mult mai scurte decât cele 35 de zile”, ne explică Ionuţ Stan directorul general al Viva Credit, IFN-ul care dă împrumuturi până la salariu. Potrivit acestuia, condiţiile de eligibilitate la credit sunt unele absolut minimale. “ Principala condiţie este ca solicitantul să aibă un salariu lunar care să fie virat pe card. Analizăm şi datele de la Biroul de Credit dar asta nu înseamnă că nu acordăm credite şi celor care au înregistrat restanţe”, continuă Stan. Salariul minim solicitat pentru a contracta suma maximă adică 500 de lei este sub nivelul minim pe economie. Venitul trebuie să fie cel puţin egal cu valoarea creditului.
“Băncile oferă mai puține credite în această perioadă, iar condițiile de acordare s-au înăsprit.  Multe persoane au un acces redus la împrumuturi pentru a-și rezolva nevoile de finanțare pe termen scurt, iar aici intervenim noi. Credem că există premisele ca să ajungem până la finele acestui an la 20.000 de credite acordate”, spune Ionuț Stan.
Viva Credit este singura companie din România care oferă credite până la salariu, iar toată procedura se derulează prin intermediul Internetului. “Suntem autorizați de BNR și respectăm toate reglementările în vigoare referitoare la creditele de consum. Tranzacțiile se desfășoară doar prin cont bancar și nu se lucrează cu cash. O cerere de finanțare depusă la Viva Credit poate fi aprobată, de regulă, în maximum două ore”, a adăugat Ionuț Stan.
Creditul până la salariu este un împrumut de mică valoare, de obicei sub 500 lei, oferit pe o perioadă scurtă, de maximum 35 de zile, și care urmează să fie rambursat într-o singură rată. Practic, este un avans din salariu.
Viva Credit nu solicită garanții sau giranți, nu percepe comisioane și nici penalități de rambursare anticipată, ci doar o dobandă zilnică de 1,2%.
Practic, pentru un credit de 200 de lei luat pentru zece zile, suma finală de rambursat va fi 224 lei.
Compania, înființată în 2010, oferă împrumuturi și celor cu istoric negativ la Biroul de Credit, dar face o selecție riguroasă a clienților și încurajează creditarea responsabilă.