Cum recunoști un șef toxic?

Tu sau colegii tăi sunteți subiect de batjocură la locul de muncă.

Orice ai face nu e bine.

Tu nu ai niciodată dreptate, el are mereu.

Are tendința de a infantiliza angajații (în calitatea lui de „părinte” el deține adevărul suprem, iar tu, „copilul”, habar n-ai ce se întâmplă pe lumea asta).

Se poartă urât cu angajații și poate merge până la a-i umili de față cu toată lumea pentru a arăta cine e, de fapt, șeful.

Admite că e o problemă care îți poate afecta jobul

E foarte important să știi să recunoști un șef toxic și, mai departe de asta, să poți să prevezi cum îți poate impacta activitatea profesională pe termen mediu și lung. Primul pas în orice problemă de orice ordin e acceptarea. Acceptă că te confrunți cu un șef toxic și pregătește-ți un plan de acțiune.

Nu-l lăsa să-ți afecteze stima de sine

După ce ai identificat corect situația, analizează la rece ceea ce ți se spune. Pune pe foaie tot ce „nu faci bine” conform feedback-ului de la șef și încearcă să-ți dai seama cât sâmbure de adevăr e acolo (se poate să nu fie niciunul). Dacă e nevoie, cere părerea unui coleg neimplicat – întotdeauna ajută o opinie obiectivă, din afară, pentru că tu ești prea „prins” în ele. E un exercițiu foarte bun pe care să-l faci pentru a nu îți lăsa stima de sine să fie afectată.

Analizează situația

E ceva ce ai făcut să înrăutățești situația? Ai cum s-o îmbunătățești? Poate modul în care tu îi răspunzi accentuează și mai mult comportamentul abuziv. Încearcă o vreme o abordare nouă și vezi dacă situația se rezolvă. Dacă nu, treci la pasul următor.

Scapă de frica de a vorbi!

E important să știi că nu ești singur și că foarte multă lume se confruntă cu fenomenul de bullying la locul de muncă, de multe ori chiar din partea unui șef toxic. Spune-ți și tu povestea aici, au făcut-o și alții. Este site-ul oficial al proiectului Bull, cu testimonialele-povești despre situații de bullying la locul de muncă, având ca scop atragerea atenției asupra fenomenului. Și, cel mai important, nu-ți fie frică să vorbești cu colegii de la HR – asta vine de la o persoană care făcut asta în ambele cazuri de șefi toxici, de fiecare dată cu o rezolvare favorabilă mie.