Avocata Maria Vasii a oferit detalii despre procesul în care Liviu Dragnea a ajuns să fie condamnat la închisoare cu executare. Fostul lider PSD ar fi putut prelungi durata judecării, dacă ar fi ascultat sfatul avocatului și ar fi fost de acord și cu propunerea judecătorului.

Maria Vasii, fostă avocată a lui Dragnea, ulterior preluată de celelalte părți din dosar, a propus, în instanță, ascultarea a sute de DVD-uri cu înregistrări care îi priveau pe liderii PSD în timpul campaniei pentru referendumul de demitere a lui Traian Băsescu din 2012. Procedura de judecată ar fi durat foarte mult, până se epuizau de ascultat toate înregistrările, însă Liviu Dragnea nu a dorit să urmeze această cale.

”Eu am propus să se asculte câteva sute de DVD-uri, cu interceptări între liderii partidului, despre ce se discuta în campanie. Judecătorul ne-a întrebat dacă vrem să le ascultăm. Desigur, pentru clientele mele nu aveau nicio relevanță. Dacă domnul Dragnea ar fi dorit să ascultăm acele DVD-uri, nici acum nu s-ar fi terminat procesul în prima instanță. Domnul Dragnea acum nu ar fi fost condamnat, era liber. Nu a dorit, probabil, să afecteze imaginea PSD. Era foarte încrezător cum se poate judeca.”, a declarat Maria Vasii pentru Antena 3.