Conform oficialilor Registrului Auto Român (RAR), cel mai mare număr de programări pentru eliberarea documentelor necesare în vederea înmatriculării mașinilor second-hand aduse din străinătate s-a înregistrat în partea de nord a țării, extinzându-se apo, treptat,i către centru și est.

În ciuda creșterii numărului de programări în contextul mentionat, oficialii RAR au declarat pentru Capital că nu vor face rabat la calitatea prestațiilor. „Cu maximă prudență ne asigurăm că nu va primi undă verde la inspectie niciun autovehicul «second-hand» care nu corespunde perfect din punct de vedere tehnic. Registrul Auto Român se așteaptă ca acest val de programări să mai dureze, insă este pregătit să facă față cererilor”, au menționat oficialii instituâiei..

Totodată, cei de la RAR au menâionat că la toate unitățile din teritoriu se pot fac eprogramări prin intermediul unui call-center național (012-9672) și, în cazul în care unitate din zona în care se încearcă obținerea documentelor necesare înmatriculării este extrem de aglomerată, „clienții au posiblitatea să se programeze în județele limitrofe”.

Citește și: Efectele eliminării timbrului de mediu: cererile la RAR pentru maşini second au explodat!