Societatea de asigurări Certasig a subscris, în 2013, prime brute în valoare totală 12 milioane de euro, față de doar 9,9 milioane de euro în 2012. Creșterea de 21% este cu atât mai importantă cu cât firma a renunțat la vânzarea RCA, poliță care aduce peste 70% din primele brute totale pe segmentul de asigurări generale din România. Compania a reușit să treacă pe profit(71.000 de euro) după o pierdere de 602.000  euro în 2012.

Soluția a fost, după cum arată un comunicat al companiei, orientarea spre clienți companii și construirea de polițe adaptate nevoilor acestora. “Axată exclusiv pe asigurările destinate segmentului corporate, CertAsig a pus accentul pe clase de asigurare specializate: garanții contractuale, răspunderi civile și asigurări maritime, asigurări de bunuri si cele dedicate domeniilor ingineresti”, arată un comunicat al asigurătorului. Certasig a reușit să-și reducă anul trecut și valoarea daunelor plătite până la 4 milioane de euro, față de 6,3 milioane de euro.

Pentru anul acesta, societatea își propune o creștere de 25%. CertAsig este o companie de asigurare românească, având ca acţionar majoritar pe Royalton Capital Investors II, un fond european de investiţii ai cărui principali investitori sunt Alpha Associates, Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare (EBRD) şi Fondul European de Investiţii (EIF), dar și managementul executiv  CertAsig.

 

 

Te-ar putea interesa și: