Unul dintre cele mai provocatoare domenii, IT-ul, a rămas în continuare profitabil, dacă este să ţinem cont de declaraţiile oficiale ale unora dintre companiile existente pe piaţă. Cele mai multe dintre ele au găsit chiar în criză o modalitate de dezvoltare, deoarece multe firme au ales să îşi externalizeze serviciile de IT sau să apeleze la servicii tehnice specializate şi personalizate.

Argumentele pentru o soluţie MDM sunt majore: prezentarea unui catalog de produse, verificarea stocului, vizualizarea unui istoric al clientului, plasarea unei comenzi şi urmărirea ei, sunt operaţiuni care o care fac dintr-o tabletă de tip iPad un obiect menit să crească imediat eficienţa unui agent de vânzări aflat pe teren.

“Device-urile mobile din soluţiile integrate pe care le furnizăm, şi aici vorbim în principiu despre iPad-uri, sunt prevăzute cu sistem MDM (Mobile Device Management) produs inhouse, care asigură pe lângă un tracking total al operaţiunilor de pe tabletă (rapoarte pentru GM sau directorul de vânzări) şi posibilitatea ca aceasta să fie ştearsă şi dezactivată la distanţă ", a declarat Mihai Păun, CEO Ascend NetSolutions, companie care oferă soluţii integrate software şi hardware Apple în mediul business.

Cât de matur este mediul de business românesc şi cât de pregătiţi sunt managerii de la noi să încorporeze tehnologia şi cele mai moderne tendinţe tehnologice în afacerea pe care o conduc?  Conform răspunsului primit de la Ascend, nu există diferenţe majore de mentalităţi, ci doar de bugete investite în IT. Managerii interesaţi de găsirea unui partener IT se confruntă însă cu dificultăţi în identificarea unui astfel de colaborator, astfel ca licenţele acordate de Apple ar putea constitui o modalitate de reperare a companiilor IT&C mature şi stabile.

Pe cât de provocator poate fi să dezvolţi astfel de soluţii şi să modelezi un sistem clasic pentru a face faţă cerinţelor exacte ale unei companii, nu este o soluţie definitorie pentru o companie de IT să rămână doar în această zonă. După cum ne-au declarat şi oficialii Ascend, MDM este dezvoltat în paralel cu proiecte web proprii, aplicaţii mobile, proiecte web pentru clienţi, aplicaţii Facebook.