Cum o cheamă, de fapt, pe Diana Șoșoacă?

La începutul podcast-ului, îndrăgitul om de televiziune Dan Bittman punctează că are „onoarea și plăcerea” să o aibă drept invitată pe „Diana Ivanovici”. În acel moment, senatoarea a intervenit și a explicat care este, de fapt, numele ei de față și explicația din spatele acestuia.

„Iovanovici, nu mă faceți rusoaică. Sunt macedoneancă. Este numele meu de față, Iovanovici, pentru care m-am luptat pe cale administrativă să mi-l reiau, ca să fiu Diana Iovanovici. Mi-a plăcut enorm numele acesta”, completează Diana Șoșoacă, râzând.

Amintim că videoclipul integral, împreună cu povestirile Dianei Șoșoacă, poate fi vizualizat la finalul articolului.

De unde era familia tatălui ei?

„Apoi l-am adăugat pe Șoșoacă”, continuă avocatul, referindu-se la numele soțului ei. „E foarte ok, numai că după ce m-am luptat atâta timp să reiau numele de fată, până la urmă tot cu numele soțului am ajuns cunoscută.”

În continuare, Dan Bittman a întrebat-o pe aceasta care, de fapt, povestea din spatele numelui de fată.

„Familia tatălui meu este din Iugoslavia, Scoplia. (…) Hai să vedem. Din partea mamei, îl am pe bunicul, care a fost luptător în al Doilea Război Mondial și a luptat la Cotul Donului și este cel care a adus regimentul, ce a mai rămas din el, pe jos 6 luni de zile, pânâ în România. Am foarte multe situații descrise de el, Dumnezeu să-l odihnească în pace”, a povestit Diana Șoșoacă în cadrul interviului.

Ce a făcut avocata în copilărie?

Totodată, Diana Șoșoacă a vorbit în cadrul podcast-ului realizat de EVZ despre copilăria sa, cum s-a călit iarna în zăpadă și ce a ajutat-o să aibă o sănătate de fier.

De asemenea, conform celor spuse în interviu, celebra avocată avea şi un secret culinar. În perioada copilăriei, când se trezea, Diana Șoșoacă mânca ouă crude cu lapte de capră.

Diana Şoşoacă spune și că a făcut atletism de performanţă. Mai exact, este vorba despre fond 5000 m.

„De aia am rezistență”, spune Șoșoacă, completând că a mai făcut și balet și gimnastică.

Totuși, marea ei pasiune a fost lectura. În cadrul interviului cu Dan Bittman, Diana Șoșoacă a povestit despre momentele din copilărie, când citea, pe ascuns, romane la lumina lanternei.

Conform celor spuse, făcea acest lucru deoarece mama sa îi închidea seara lumina. Cel care i-a dat lanterna pentru a-şi putea continua lectura a fost bunicul ei.

Sursa foto: INQUAM Photos, Octav Ganea