Reacția Dianei Șoșoacă vine după ce parlamentarii au hotărât să îi ia dreptul de a mai reprezenta Senatul pentru trei luni, în urma constatării unor abateri de la regulamentul intern.

În acest context, Diana Șoșoacă a hotărât să răspundă, în stilul carcateristic, acuzațiilor primite din partea colegilor senatori, după ce aceștia au trimis o sesizare în care atrag atenția asupra comportamentului și limbajului senatoarei.

Aceasta susține că este pentru prima oară când un senator este pus la zid pentru opinia publică pe care o are. Senatoarea mai menționează că decizia luată încalcă constituția și deschide totodată calea unei dictaturi.

“E pentru prima oară în istoria României post-decembriste când unui senator i se atrage atenția cu privire la opinii politice. Ce s-a întâmplat în cazul meu e un precedent periculos. Această sancțiune raportat la declarații și opinii politice, pentru că încalcă dispoziții constituționale, deschide calea unei dictaturi”, spune Diana Șoșoacă.

De menționat este faptul că, reacția Dianei Șoșoacă vine după ce în urmă cu două zile, Biroul Permanent al Senatului, a decis să o sancționeze cu un avertisment scris.

Diana Șoșoacă nu a respectat prevederile regulamentului

Mai exact, președintele Comisiei Juridice, Iulia Scântei, a anunțat că au fost constate 5 abateri de la prevederile regulamentului care justifică aplicarea acestei sancțiuni. Aici se încadrează șisituația de la Comisia Juridică, unde senatoarea fusese chemată pentru a fi audiată.

Deși colegii de la Senat i-au atras atenția, în repetate rânduri, pentru discursul neadecvat din Parlament și pentru lipsa măștii de protecție, Diana Șoșoacă a preferat să nu îi bage în seamaă. De asemenea, lipsa măștii de protecție a fost cea care a oprit-o să nu intre în acel moment în Comisie.

Astfel, în urma deciziei luate de Biroul Permanent al Senatului, timp de trei luni Diana Șoșoacă nu mai are voie să reprezinte Senatul României la evenimente externe și interne.

În același timp, senatoarea a mai primit luni un avertisment scris pentru comportamentul și limbajul agresiv pe care le-a avut în Parlament și pentru faptul că a refuzat să poarte mască într-o instituție publică.

Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea