Depozitarul Central a procesat, vineri, cea mai mare valoare înregistrată până în prezent pentru distribuirea dividendelor, pentru emitentul OMV Petrom (SNP), suma totală procesată fiind de 626,85 milioane lei, informează un comunicat al instituţiei. Din suma totală procesată, 166,46 milioane lei a fost creditată vineri în conturile a 43 de participanţi, pentru un număr total de 6.907 clienţi. Totodată, 131,04 milioane lei au fost plătiţi, vineri, prin ordine de plată, în conturile bancare individuale ale acţionarilor.

De asemenea, 329,33 milioane lei este disponibilă, începând cu data de 12 iunie 2015, la ghişeele agentului de plată BRD Groupe Societe Generale, pentru un număr de 452.344 acţionari. "Toţi acţionarii OMV Petrom SA îndreptăţiţi să primească dividendele aferente anului financiar 2014, care nu sunt clienţi ai unui participant sau care nu au notificat contul bancar personal, se pot prezenta la ghişeele BRD Groupe Societe Generale din toată ţara pentru a-şi ridica sumele cuvenite", a declarat directorul general al Depozitarului Central, Silvia Buicănescu.

Depozitarul Central distribuie în perioada 12 iunie 2015 – 12 iunie 2018 dividendele aferente anului financiar 2014, pentru acţionarii OMV Petrom, înregistraţi în registrul emitentului la data de 21 mai 2015. În prezent Depozitarul Central efectuează plăţi pentru alte 33 de societăţi emitente cu care are încheiate contracte în acest sens. Începând cu anul 2015, ca urmare a modificării cadrului de reglementare aplicabil distribuirii dividendelor şi a oricăror alte sume cuvenite deţinătorilor de valori mobiliare, distribuirea dividendelor se efectuează în mod centralizat prin intermediul Depozitarului Central şi al participanţilor la sistemul de compensare decontare şi registru.

Sursa: AGERPRES


Te-ar putea interesa și: