Până anul trecut, societățile de asigurare evaluau epavele provenite din evenimentele de RCA într-o marjă fixă între 0 și 25% din valoarea de piață a mașinii.

Din 2018, asigurătorii au posibilitatea să scoată la licitație respectivele epave pentru a obține sume mai mari. Potrivit datelor AUTOonline, platforma a intermediat tranzacții care au condus la valorificarea epavelor la 30-40 și chiar 50% din valoarea de nou a autovehicului.

Una dintre cele mai notabile rezultate obținute în România de AUTOonline este vânzarea epavei unui Ferrari cu suma de 120.000 de euro, adică jumătate din valoarea cu care mașina a fost achiziționată de nouă. Automobilul, care aparținea unui cunoscut personaj din lumea asigurărilor,  a înregistrat o daună totală și a fost scos la licitație de compania de asigurări unde avea polița CASCO.

Este doar unul  dintre exemplele oferite de către platforma de licitații Autoonline. În general, spun reprezentanții AUTOonline, cele mai bune rezultate sunt obținute în cazul mașinilor scumpe, dar și al vehiculelor comerciale mari.

“În cazul camioanelor și semiremorcilor obținem oferte de cumpărare cu valoare între 30% și 40% din suma asigurată sau valoarea de piață. Pe acest segment, cele mai bune oferte vin din Polonia, Cehia, Slovacia, Germania și Bulgaria”, spun reprezentanții AUTOonline.