Modelul iPhone 4S, prezentat marţi de Apple, cu o zi înainte de decesul legendarului său patron şi cofondator Steve Jobs, urmează să fie pus în vânzare la 14 octombrie în SUA şi în alte şase ţări, însă clienţii interesaţi au putut trimite comenzi începând de vineri.

Alţi doi operatori americani de telefonie, Verizon Wireless şi Sprint, au de asemenea acces la iPhone, însă nu au raportat încă cifre de vânzări pentru acest tip de aparat.

Modelul iPhone 4S, care i-a dezamăgit pe unii cunoscători prin similitudinile cu iPhone 4, lansat în 2010, este dotat cu un procesor la fel de puternic precum cel al iPad şi cu un sofisticat sistem de ghidaj vocal, "botezat" Siri.

Pe lângă calităţile sale intrinseci, noul aparat va beneficia, fără îndoială, de imensul val de empatie declanşat de moartea, la 56 de ani, a cofondatorului Steve Jobs, ale cărui funeralii au avut loc vineri în regim privat.

Potrivit analistului Ben Reitzes, de la Barclays Capital, iPhone 4S va beneficia de "lansarea cea mai rapidă din istoria iPhone", datorită ralierii de noi operatori – Sprint în SUA, KDDI în Japonia. Până la sfârşitul anului, iPhone 4S va fi distribuit în 70 de ţări, prin 100 de operatori. Se estimează că în perioada octombrie-decembrie vor fi vândute 30,8 milioane de aparate.
Sursa: Agerpres